Oldal: 1 / 1

őstermelői tevékenység megszűntetése

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: iluci

Sziasztok !

Annak az őstermelőnek aki 2008-tól nem  folytatja a tevékenységet, adószámot sem kért , milyen kötelezettségei vannak a megszűntetéskor és milyen nyomtatványon kell ennek eleget tenni. Látom, hogy többen foglalkoztok őstermelőkkel, kérelek benneteket, hogy segítsetek.

Köszönöm Iluci.


őstermelői tevékenység megszűntetése

HozzászólásElküldve: kedd jan. 15, 2008 7:52 am
Szerző: valterjozsefne
Szia! A gyakorlatban nem csináltam még, de úgy gondolom először is a falugazdánál kellene bejelenteni,  a  megszűnést, korábban ő jelentette az APEH felé is, most elképzelhető, hogy az őstermelőnek kell változás bejelentőn jelenteni, de hátha valaki tud segíteni, akinek volt már hasonló esete. Mária

őstermelői tevékenység megszűntetése

HozzászólásElküldve: kedd jan. 15, 2008 9:29 pm
Szerző: GyörgynéGabi

Szia!

Én pontosan a mai napon adtam le a sajátomat. Besétáltam a falugazdászhoz, átadtam az őstermelői igazolványt , aláírtam egy füzetben, hogy megszüntettem, valamint kaptam egy igazolást, hogy az ilyen és ilyen számú őstermelői igazolványt leadtam ( személyes adatok) mivel a tevékenységem megszünt. Köszönték szépen , nem mondták,hogy még valamit kellene tennem. 

Remélem ennyivel kész is, de most eldöntöttem , hogy jövő héten még rákérdezek.

Üdv Gabi 


őstermelői tevékenység megszűntetése

HozzászólásElküldve: pén. jan. 25, 2008 7:17 pm
Szerző: GyörgynéGabi

szia

Tegnap rákérdeztem újból a falugazdásztól van-e még valami teendőm a leadott őstermelőiigazolvánnyal. Azt mondta semmi mást nem kell kitöltenem, leadnom, ők negyedévente jelentik az Apeh-nak az adatokat .

Gondolom akkor ennyi!

Üdv Gabi