Adófórum

Adózási és számviteli információk

üdülési csekk bevallása

Adatszolgáltatás

üdülési csekk bevallása

HozzászólásSzerző: nagyzsuzsi » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Szervusztok Kedves Fórumozók. Bár már eltelt de Kellemes ünnepet és előre Boldog újévet kívánok mindenkinek. Ahogy olvasgattam az írásokat rájöttem, hogy mi aztán tényleg megérdemelnénk egy sztahanovista érdemrendet. Bár úgy gondolom, hogy lassan már nem is tudunk ünnepelni, mert csak a munkánkon jár az eszünk. Sajnos nekem még a szülinapom is tegnap volt , de nem birtam ki hogy ne vegyem elő az adóújságot, mert mindig eszembe jut valami. De így egy kérdés is. Segítsetek abban, hogy hogy és hogyan és kinek kell bevallani azt üdülési csekket. Még nem volt vele dolgom és nem tudom, hogy a 0708-on vagy a K-on és ha az egész család kapott (a munkavállaló nevén)akkor hányat és hogy kell vallani? Üdvözlettel nagyzsuzsi
nagyzsuzsi

üdülési csekk bevallása

HozzászólásSzerző: gyergyoiistvan » szer. dec. 26, 2007 6:47 pm

Tudtommal az adott csekkeket nem kell bevallani, ha azokat adómentesen adták. Ha nem adómentesen akkor ugyanúgy, mint a többi adóköteles természetbeni juttatást. Csak összegszerűen a 0708-ason!

Boldog születésnapot!

Üdvözlettel: Gyergyói István

gyergyoiistvan

üdülési csekk bevallása

HozzászólásSzerző: jacsoa » szer. dec. 26, 2007 7:01 pm

Szia, nagyzsuzsi!

Nekem 2006-ban volt több olyan cégem is, ahol a tagok vagy a dolgozók és családtagjaik kaptak üdülési csekket. Akkor a K53A nyomtatványon kellett lejelenteni. Ez tartalmazta a nevet, az adóazonosító jelet, az üdülési csekk értékét, ebből az engedményt, illetve a maradék után megfizetendő 54% szja-t, továbbá a személy belföldi vagy külföldi illetőségét.

Üdülési csekk adómentesen adható a minimálbér erejéig (ha több helyről kap az illető, akkor is ez az összeg a határ). Ezt az összeget tartalmazza az "engedmény" oszlop. Személyenként kell a K-s nyomtatványon szerepeltetni az összeget. Ha az egész család kapott, akkor a családtagok szerint részletezve. Elvileg neked (illetve az általad könyvelt cégnek) rendelkeznie kell részletező nyilvántartással az üdülési csekkekre vonatkozóan.

Remélem, tudtam segíteni.

Boldog szülinapot kívánok én is neked!

Üdv.: jacsoa

jacsoa

üdülési csekk bevallása

HozzászólásSzerző: gyergyoiistvan » szer. dec. 26, 2007 7:03 pm

De tudsz olyan nyomtatványról, amit most 2007-ben vagy 2008-ban a 2007-es évről kell leadni külön az üdülési csekkekről?
gyergyoiistvan

üdülési csekk bevallása

HozzászólásSzerző: jacsoa » szer. dec. 26, 2007 7:19 pm

Sziasztok!

Ha jól látom, a 07K53 lesz idén a befutó.

Lásd: Az APEH elnökének 8015/2007. (AEÉ.13.-14.) tájékoztatója a magánszemély 2007. évi szja-bevallásával kapcsolatos kifizetői és munkáltatói feladatokról és az adatszolgáltatásról 47. oldal.

Üdv.: jacsoa

jacsoa

üdülési csekk bevallása

HozzászólásSzerző: madora100 » szer. dec. 26, 2007 8:19 pm

07K53 adatszolgáltatáson kell jelenteni. A nyomtatvány 2007.12.21.én került fel az apeh honlapra.
madora100

Vissza: Adatszolgáltatás