Tudtommal az adott csekkeket nem kell bevallani, ha azokat adómentesen adták. Ha nem adómentesen akkor ugyanúgy, mint a többi adóköteles természetbeni juttatást. Csak összegszerűen a 0708-ason!
Boldog születésnapot!
Üdvözlettel: Gyergyói István
Szia, nagyzsuzsi!
Nekem 2006-ban volt több olyan cégem is, ahol a tagok vagy a dolgozók és családtagjaik kaptak üdülési csekket. Akkor a K53A nyomtatványon kellett lejelenteni. Ez tartalmazta a nevet, az adóazonosító jelet, az üdülési csekk értékét, ebből az engedményt, illetve a maradék után megfizetendő 54% szja-t, továbbá a személy belföldi vagy külföldi illetőségét.
Üdülési csekk adómentesen adható a minimálbér erejéig (ha több helyről kap az illető, akkor is ez az összeg a határ). Ezt az összeget tartalmazza az "engedmény" oszlop. Személyenként kell a K-s nyomtatványon szerepeltetni az összeget. Ha az egész család kapott, akkor a családtagok szerint részletezve. Elvileg neked (illetve az általad könyvelt cégnek) rendelkeznie kell részletező nyilvántartással az üdülési csekkekre vonatkozóan.
Remélem, tudtam segíteni.
Boldog szülinapot kívánok én is neked!
Üdv.: jacsoa
Sziasztok!
Ha jól látom, a 07K53 lesz idén a befutó.
Lásd: Az APEH elnökének 8015/2007. (AEÉ.13.-14.) tájékoztatója a magánszemély 2007. évi szja-bevallásával kapcsolatos kifizetői és munkáltatói feladatokról és az adatszolgáltatásról 47. oldal.
Üdv.: jacsoa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég