Adófórum

Adózási és számviteli információk

Elvárt adó bevallása

Adatszolgáltatás

Elvárt adó bevallása

HozzászólásSzerző: aesdbt@axelero.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Dillemám van hogy az elvártadót is fel kell e tölteni azoknak akik 50mill.ft-os árbevétele van.Én ugy olvasom hogy fel kell tölteni és ugy müködik mint a társaságiadó.A másik kérdésem forditott adózás vagyonörzöcég riasztokat telepit és örzö védö szolgáltatást folytat ami ingatlanhoz kapcsolodik ebben az esetben is vonatkozik a forditott adózás.A törvény nem egyértelmü
aesdbt@axelero.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Elvárt adó bevallása

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. dec. 14, 2007 8:52 am

Sziasztok!

Az elvárt adót szerintem azoknak is fel kell tölteni, akik 50 M alatt vannak, nem??

Mivel több kérdés is fut erről a fordított adózásról, valamelyikben olvastam válaszként, hogy az őrző-védőkre nem vonatkozik. Ha megtalálom hol, megírom.

Üdv. Kata

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Elvárt adó bevallása

HozzászólásSzerző: melcsi62 » pén. dec. 14, 2007 8:53 am

Szia!

A 2007.es évről a társasági adóbevallásodban, vagy a tényleges Tao.tv.alapján levezett társasági adót fogod megfizetni, vagy legalább minimum az elvárt jövedelem szerinti (korrigált bevétel 2%-a, arányosítva az évben, mert a törvény 2007.07.01-től hatályos) összeg után fogod megfizetni - nyilatkozat hiányában, akkor is, ha a vállakozás tényleges tao.alapja negatív, vagy nulla.

Mivel a tao.feltöltés az előző évi 50 milliós árbevételű Tao.alá tartozó vállakozásokra vonatkozik, a várható (majd a 2008.május 31-ig beadandó társasági adóbevallás szerint számított) társasági adó-nak kell 2007-re, mint előlegnek bevallottnak és dec.20-ig befizetettnek lenni.

A különadó feltöltés 2007-ben független az előző évi árbevétel mértékétől, tehát " minden" tao.alá tartozó gazdasági társaság különadó feltöltésre kötelezett.

A 2008-as ÁFA tv. fordított adózására vonatkozó belföldieknél ÁFA tv.142.§. Ingatlannal kapcsolatos építés-szerelés, takarítás, stb. - bár mióta a tv. megjelent, mindennap kutakodunk utánna, pontos értelmezése hivatalos forrásból még nem jelent meg. Ha az SZJ-ben található magyarázatból indulok ki, miszerint épületgépészeti szerelési tevékenység: ide tartozik az építmények működéséhez szükséges szerkezetek beszerelése. Ezeket a tevékenységeket általában az építkezés helyszínén végzik, egy részük azonban műhelyben is elvégezhető. Ide tartoznak: víz-gáz szerelés, a fűtés és légkondicionáló rendszerek beszerelése, antenna szerelés, riasztórendszerek és egyéb villamos munkák, locsolórendszerek telepítése, mozgólépcső és felvonószerelés,stb. Ide tartoznak a szigetelési munkák (víz,hő,hang) a hűtőrendszerek szerelése, utak, vasutak,repülőterek, kikötők stb. világitó és jelzőberendezéseinek szerelése, valamint mindezek javítási munkái.

Ebből kiindulva a riasztó rendszer telepítése/felszerelése szerintem fordított, de az azt követő rendszeres őrző-védő szolgálati szolgáltatás nem. 

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Elvárt adó bevallása

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. dec. 14, 2007 8:59 am

Szia! 

http://www.adoforum.hu/cikk/41893/az-afa-torveny-ertelmezesehez

Itt olvashatsz az örző-védő tevékenységről is.

Üdv. Kata 

 

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron