Adófórum

Adózási és számviteli információk

Fordítókulcs

Adatszolgáltatás

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: erdoapolas » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziastok!

A kérdésem az, hogy honnan tudom azt meg, hogy megtörtént-e TEÁOR eddigi besorolásom a 08-ra átfordítása hivatalból, vagy miből látom hogy nem történt meg, és nekem kell átfordítani. Mindenkire vonatkozik-e az átsorolás, jelenteni kell-e, ha igen hogyan.

A KSH honlapján néztem, de valahogy belekeveredtem az egészbe, nem értem a menetét. Aki már túl van, írja le a menetét.

Köszönöm: Marcsi

erdoapolas

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: markne » vas. nov. 25, 2007 5:27 am

Szia, Marcsi!

Annak kell jelenteni, akinél nem tudják hivatalból megállapítani az új számot.

A KSH honlapján ellenőrizheted, hogy a régi helyett mi lesz az új számod, a fordítókulcsok fenn vannak, és ha megtalálod, akkor valószinűleg nem kell jelentened.

Az APEH honlapján találsz információt arról ,hogy az esetleges bejelentési kötelezettséget milyen határidőre kell teljesíteni. Még van rá idő bőven.

Üdv: Rózsa

markne

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: erdoapolas » vas. nov. 25, 2007 5:44 am

Szia Rózsa!

Minden vállalkozó eddigi száma mellett ott van a 08-as sorában egy másik szám, gondolom az új, azt hivatalból átfordították? Ha jól értelmezem akkor azzal nem kell semmit tennem, csupán januártól azt alkalmazni.

Minden vállalkozót és céget végig kell ezekszerint böngészni. Akinek a mostani száma mellett nincs 08-as, azt kell majd jelenteni . Igazits ki ha nem jó irányba gondolkodok. Marcsi

erdoapolas

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: markne » vas. nov. 25, 2007 7:08 am

Marcsi!

Szerintem jól gondoljuk, én úgy néztem meg minden tevékenységet, hogy egy vállalkozás törzsszámát írtam be, és utána már a többieknek csak a '03-as tev. számait a "megfeleltetés"-hez, és így sorban lekérdeztem.

Ha tévedünk, majd kiderül.

További jó böngészést!

Rózsa

markne

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: erdoapolas » vas. nov. 25, 2007 7:20 am

Szia!

Végre rájöttem, az egy.vállalkozónál próbáltam ki. A KSH honlapon a nyítóoldalon, alul beírtam az adószám első nyolc számát, keresre kattintottam, és az egy.váll. minden adata bejött az eddigi számával. Alul a listázásnál beadta az új számát.

Köszönöm a segítséget: Marcsi

erdoapolas

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: markne » vas. nov. 25, 2007 8:01 am

Marcsikám!

Azért vagyunk, hogy konzultáljunk, segítsük egymást, én is sokat profitáltam már a segítségetekből, sokszor fel sem kellett tenni a kérdést, mert valaki megelőzött.

A témára visszatérve, még ott vannak kétségeim, ha a lista, amit  említettél, több lehetséges új számot is kiad, akkor meg tudják-e hivatalból állapítani a főtevékenység számát. Én ilyennel is találkoztam. Gondolom, hogy majd még szó lesz róla, elkésve nem vagyunk

Üdv. Rózsa 

markne

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: stamasi » vas. nov. 25, 2007 8:27 am

Sziasztok!

Bocs, ha tudjátok, de csak ide írnám, hogy a tevékenységi körök átváltásának végső határideje 2008. 07. 01.

Ezen belül:

Automatikusan át nem fordítható tevékenységi köröknél:

Az első változásbejelentésnél kell megtenni.

Üdv.: Szilvi

stamasi

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: erdoapolas » vas. nov. 25, 2007 9:44 am

Szia Szilvi!

Az automatikusan átforditottnál ha beírja az új számot, akkor az már hivatalból megtették, azzal más teendő nincs?  Ezt jelenteni sem kell? Ezt az új átfordítottat kell a bevalláson is beírni már januártól, jól gondolom?

Az automatikusan át nem fordíthatónál, ha beírom a törzsszámát akkor jelzi valahogy, vagy miből tudom hogy nem fordítható.

Köszönöm:Marcsi

erdoapolas

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » vas. nov. 25, 2007 10:00 am

Szia Marcsi! Első tapasztalatom, a korábbi 0112-es TEOR tartalmazta a dísznövény termesztést, átfordítás után ennek a vállalkozónak 0113-ra módosult,ez pedig már nem tartalmazza a dísznöv. term. csak zöldség termelést. Lehet, hogy ezeket kell jelenteni? Nem tudom. Mária
valterjozsefne

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: stamasi » vas. nov. 25, 2007 10:05 am

Szia Marcsi!

Automatikusan átfordítható tevékenységi köröknél:

A cégbíróság fordítja át 2008. január 01-én, és erről az Apehot elektronikus úton tájékoztatja.

A HVG-adó különszámban az 59. oldalon található erről írás, és van egy nagyon jó összefoglaló táblázat.

Üdv.: Szilvi

stamasi

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás