Adófórum

Adózási és számviteli információk

Adatszolgáltatás a nyugdíbiztosító felé

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: civilint » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Szakértők!

Civil szervezet vagyunk. Nincs alkalmazottunk. Előfordult azonban, hogy egy program megvalósítása kapcsán megbízási szerződést kötöttünk magánszeméllyel. Természetesen a járulékfizetési kötelezettségeinknek eleget tettünk. Kérdésem: a megbízási szerződéssel keletkezett e a nyugdíjbiztosító, vagy más felé bejelentési/adatszolgáltatási kötelezettség. A civil szervezet maga egyébként adó és járulékmentes. Köszönettel: Ilona

civilint

HozzászólásSzerző: stamasi » hétf. szept. 17, 2007 8:07 am

Szia Ilona!

A Nyugdíjbiztosító felé a biztosítottakról kell adatot szolgáltatni. Amennyiben a megbízási szerződés díja alapján az illető biztosítottá vált,  és ebből következően lett után fizetve nyugdíjjárulék, illetve nyugdíjbiztosítási járulék, akkor kell adatszolgáltatás.

Ha nem lett biztosított, mert a megbízási díj nem érte el a minimálbér 30 %-át, akkor nem kell.

Üdv.: Szilvi

stamasi

HozzászólásSzerző: pronny » hétf. szept. 17, 2007 8:53 am

Szia Ilona!

Ha a megbízási szerződés díja alapján biztosítottá vált, ahogyan ezt Szilvi is írta, akkor nem csak a nyenyi felé kell adatszolgáltatást teljesítened, hanem az Apeh felé is be kell jelenteni a 07T1041-es nyomtatványon, illetve le kell jelenteni a 0708-as nyomtatványon a kifzetett összeget járulékaival együtt. 

pronny

HozzászólásSzerző: Bi.Monika » hétf. szept. 17, 2007 9:06 am

Én úgy tudom, hogy a nyugdíjbiztosító felé minden esetben kell adatot szolgáltatni. Amennyiben a tárgyévben nincs járulékfizetési kötelezettség, akkor csak a nyenyi kérőt szoktam beadni, és ezen a megjegyzés rovatba közlöm, hogy adatszolgáltatási kötelezettség a tárgyévben nem volt.
Bi.Monika

Vissza: Adatszolgáltatás