Adófórum

Adózási és számviteli információk

Értesítési tárhely!

Adatszolgáltatás

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: kohnmari » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A napokban hallottam APEH előadáson, hogy vannak olyan "rendetlenek", akik csak elküldik a bevallást, de nem olvassák el az értesítési tárhelyet. Nekik most fognak tértivevényes levélben felszólítást küldeni az értesítési tárhely látogatására. Üdv. Mari

kohnmari

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: validitas » pén. júl. 06, 2007 11:57 am

Szia Mari!

És az miért olyan fontos, hogy olvasgassam, mikor emailban mindig kapok visszaigazolást, általában egy bevallásról legalább háromszor. Bevallom őszintén, én se nagyon olvasgatom. Ez baj?

Üdv: Böbe 

validitas

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: erdoapolas » pén. júl. 06, 2007 12:03 pm

Sziasztok!

Szerintem is felesleges lenne olvasgatni, de ha nem kattintunk a BEFEJEZÉS szövegre, akkor nem érvényesítettük, és a hivatal azt hiszi hogy nem vettük át, vagy nem olvastuk el.

erdoapolas

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: validitas » pén. júl. 06, 2007 12:21 pm

Szia! Eddig még fel sem tűnt a BEFEJEZÉS gomb.
validitas

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. júl. 06, 2007 12:24 pm

Sziasztok!

Én sem nézegetem azokat soha, ugyis ahogy Böbe mondja, vagy három féle e-mail jön az elküldésről, és én ezekből csak az Ebev-es nyugtát szoktam kinyomtatni és hozzácsatoni az elküldött bevalláshoz, mint bizonyítékot, hogy mikor lett feladva. Üdv. Kata

kovalkata

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. júl. 06, 2007 12:25 pm

Szia Mari! Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt az információt.Mária
valterjozsefne

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. júl. 06, 2007 12:26 pm

Szia!

Ez a BEFEJEZÉS gomb az értesítési tárhelyben van, nem? Én odáig el sem jutok, ha nem megyek be a tárhelybe. Egyébként azt már észrevettem, hogy a nem olvasottakat kitörölni sem engedi.

kovalkata

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. júl. 06, 2007 12:49 pm

Sziasztok!

Mi ez a befejezés gomb? Hol van? Én amikor megkapom az emailt, bemászok az ügyfélkapun az üzenetekbe, ott letöltöm a nyugtát és kész. Ti minden bevallást kinyomtattok? Még tavaly az APEH-előadáson hallottam, hogy az APEH-ot nem érdekli, hogy ki van-e nyomtatva.

Még arra gondoltam, hogy nem az lehet a háttér, hogyha valakit javításra szólítanak fel, de nem küldi a javítást, ne tudjon arra hivatkozni, hogy nem is tudott róla?

kohnmari

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » pén. júl. 06, 2007 1:10 pm

Megjegyzem, néha érdemes áttanulmányozni és kipipálni, épp most jöttem rá ennek útján, hogy a bérelszámoló elfelejtette elküldeni a májusi bevallást. Igaz, hogy elolvasgatni nem szoktam.

Őszintén szólva sokkal hasznosabb lenne egy komplett lista a beküldött nyomtatványokról (adószám, típus, dátum, időszak, beküldő, státusz, stb, sőt ezekben még keresgetni is), mint ez a tárhely dolog. Az e-maileket úgyis mindig megkapom, igazából a mailboxomban fedeztem fel a hiányt, csak a tárhelyre mentem utána ellenőrizni.

Az a baj, hogy az apeh a saját szempontjait veszi figyelembe a rendszerének a fejlesztésekor és még nagyon messze van a felhasználó-barát megoldásoktól.

aniko.varga2006

Értesítési tárhely!

HozzászólásSzerző: erdoapolas » pén. júl. 06, 2007 2:18 pm

Sziasztok!

Az értékesítési tárhelyen vannak a beérkezett üzenetek, ezeket mi küldjük a hivatal felé, itt megtalálható az elküldött bevallásunk, erre kapunk visszaigazolást amit át kell venni , vagyis érvényesíteni. Amennyiben nem nyitjuk meg, addig az olvasatlan marad.

Az érkeztetési számra kattintás-megjelenik egy ablak (fájl letöltése) -megjött az érkeztetési visszaigazolás, ezt kell kinyomtatni. Az érvényesítéshez bekell jelölni vagyis pipálni azt a kis kockát, és akkor kattintás a befejezésre.Így azt írja ki hogy olvasott.

erdoapolas

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás