Adófórum

Adózási és számviteli információk

KIVA bevallás

Adatszolgáltatás

KIVA bevallás

HozzászólásSzerző: eu4u » hétf. márc. 24, 2014 11:54 am

Szia!
Én úgy csináltam, hogy abba a hónapba vagy negyedévnek a bevallásába tettem bele, amikor fizettünk. A januári bevallásba a januárban befizetett, de 2013-ra vonatkozót tettem be. A februári bevallásban a februárban fizetettet (amit a januári bevallás elkészítésekor állapítottunk meg).
Üdv: Jutka
eu4u

KIVA bevallás

HozzászólásSzerző: eu4u » kedd márc. 25, 2014 9:14 am

Szia!Nekem le kellett zárni már a 2013 évet, mert ez a cég még március 15-előtt elindította a Bt-ből Kft-vé alakulását, és könyvvizsgáló is megerősítette, hogy így kell csinálni. Bejegyzés után ismét zárunk a könyvvizsgálóval, rá fogok kérdezni még egyszer. Különben a sok bizonytalanság miatt pl. azt mondta a könyvvizsgáló, hogy sok könyvelő nem is vállalta be kiva-s cég könyvelését.
eu4u

KIVA bevallás

HozzászólásSzerző: eu4u » kedd márc. 25, 2014 4:30 pm

Szia!Könyvelni 2013-ra könyveltem az egész évit, de a bevallásba az abban a hónapban befizetettet tettem, azaz a januári bevallásba a januárban ténylegesen befizetettet tettem. Ezt a január 20-án beküldött decemberi pénzforgalmi eredmény és bérktg alapján fizette az ügyfél.
eu4u

KIVA bevallás

HozzászólásSzerző: eu4u » szer. márc. 26, 2014 9:18 am

Szia! Én már az átalakulás miatt ezt is beadtam. Az 3-02 oldal 15. sorába a 2013-ban ténylegesen befizetett összeget írtam, amik szerepeltek a 2013 évben beküldött előlegbevallásokon is. A 2 oldalon a program kiszámolta az éves adót a 11. sorban. A 12-es sorban pedig 0-át kellett írni, holott nem egyezett meg a befizetett a számítottal. Azért 0-át mert a januárban beküldött utolsó negyedév is ki volt már fizetve akkorra mikor az éves bevallást már elküldtük. Az átalakulás miatt a 2013 év a bázis év, amit a könyvvizsgáló ellenőrzött, segítségét kértem ennek a bevallásnak az elkészítésében. Tehát igen úgy készítettem az elszámolást ahogy írod. Én is furának találtam, de egy nagyon felkészült könyvvizsgáló volt segítségemre.
eu4u

Vissza: Adatszolgáltatás