Adófórum

Adózási és számviteli információk

Pontok kezdőknek 3

Adatszolgáltatás

Pontok kezdőknek 3

HozzászólásSzerző: olahneedit » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Nem csak kezdőknek. :)

Érdekességnek legújabb szívinfarktus előidéző sztorim: Januárban bejelentettünk egy új EV-t. Átalányadózást nem kértünk, EU adószámot nem kértünk. Küldözgetem az NY nyilatkozatokat, még sok van hátra, de biztos ami biztos, közben megnézem az új EV-mat, mi újság a 180-assal, feldolgozták-e már, ránézek a törzsadatra, hát mit látok? Összesítő nyilatkozat gyakoriság havi, közösségi adószám, átalányadózó. Kb.mikor összedől a világ. Nyilván nem volt időm utánajárni rögvest, de amíg a listámról ki nem pipáltam minden bevallási kötelezettséget, zakatolt az agyam. Végül nem mi, nem én rontottam el, azok a fránya pipák a helyükön voltak, csak hát a kedves Járási hivatalban dolgozó hölgy kapkodott egy picikét. Most csak remélhetem, hogy a levelezgetés nem húzódik el, és nem várnak tőlünk olyan bevallást, adatszolgáltatást, amit eleve be sem kellene adnunk.
olahneedit

Pontok kezdőknek 3

HozzászólásSzerző: szalardi » csüt. feb. 13, 2014 6:33 pm

Egyébként mióta elindultak a járási hivatalok,azóta rengeteg probléma vetődik fel másnál is.
szalardi

Pontok kezdőknek 3

HozzászólásSzerző: mazsi5 » pén. feb. 14, 2014 12:10 pm

Sziasztok!
Az a helyzet, hogy én sem tudom miféle szakértelemmel bíró emberek foglalkoztatására hozták létre a járási hivatalt..

nekem most gyűlt meg a bajom egyik cégnél a járási földhivatallal.. volt egy tulajdonlapi végrehajtási bejegyzés, ami bejegyzést a földhivatalnak törölnie kellett.. Ennek a törlésnek is van eljárási szolgáltatási díja.., ami a tulajdonost terheli... több, mint két hónapja átutalta a cég a megadott bankszámlára az eljárási szolgáltatási díjat..

a járási hivatal most értesítette határozattal a címzetteket, hogy végrehajtották a törlést és egyben a határozatban a járási hivatal elrendelte, hogy a cégre adók módjára behajtást hajtson végre a NAV, mivel - szerintük - a mai napig nem fizette meg a cég az eljárási szolgáltatási díjat részükre.

A cég mikor most megkapta ezt a behajtást tartalmazó járási hivatal általi határozatot, telefonon felhívta a hivatal határozaton szereplő ügyintézőjét és közölte, hogy több, mint két hónapja a megfizetés megtörtént, az átutaláson minden olyan azonosító szerepelt, aminek szerepelnie kellett.. és e-mailben is a határozatban szereplő e-mail címre megküldte írásban, hogy vonják vissza a behajtást, mivel a cégnek nincs semmiféle tartozása a hivatal felé,stb.

A hivatal e-mailben válaszként közölte, hogy elektronikusan nem lehet észrevételt tenni, valamint telefonon visszahívták a céget, hogy az észrevételt, amit e-mailben küldött, azt küldje el postán, amit ők fellebbezésnek fognak tekinteni.

A cég ügyintézője közölte a hivatal munkatársával, hogy a cég nem él fellebbezéssel, hiszen semmiféle fellebbezési illetéket nem kíván fizetni a hivatal hibázása miatt..

A vége: most kénytelen a cég elküldeni postán is az észrevételét.., hogy nincs tartozása, jogtalan a behajtás elrendelése, hiszen már két hónappal ezelőtt megtörtént a díj átutalása, ráadásul az eredeti fizetési határidőt megelőzően..., ami észrevételt fellebbezésnek fognak tekinteni a hivatal.. de a végén a fellebbezési illetéket nem fogják kiszabni (remélhetően), hiszen a hivatal hibázott.. De gondolom, hogy újabb papír bürokrácia indul.. a "fellebbezéssel" kapcsolatban..

hihetetlen! Meg kellett volna köszönniük, hogy a cég telefonon szólt nekik a hibázásukról és maguktól haladéktalanul kellett volna gondoskodni a behajtási határozat visszavonásáról, esetleg némi elnézés kérés mellett.. ehelyett még a cég fizessen külön posta költséget is, hogy levélben postán is megküldje a hibajelzést.. és még ki tudja milyen tortúra kezdődik..

Üdv.
mazsi5

Vissza: Adatszolgáltatás