Szerző: Tulipan69 » hétf. okt. 07, 2013 1:28 pm
Szia,
szerintem közömbös az igazolás kiadásának napja. Azt írja a vonatkozó NAV tájékoztató, hogy "Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adóhatóság az igazolás kiadására irányuló kérelem benyújtásának napjára vonatkozóan állapítja meg, hogy a kérelmező legfeljebb 180 nap biztosítási kötelezettséggel járó munkaviszonnyal rendelkezik-e."
Az igazolás tartalmazza a kérelem benyújtás napját. Ha azon a napon megfelelt a feltételeknek, akkor korábbi napon is meg kellett felelnie a max. 180 napnak és a max. 25 évnek. Szeptemberre tehát egész hónapra jár. Bennem inkább az a kérdés merül fel (mert ez viszont nincs benne a tájékoztatóban), hogy augusztusra visszamenőleg önellenőrzéssel érvényesíthető-e a kedvezmény. Ismét csak szerintem igen, a fenti logika alapján.
(Egyébként a "15 napnál nem régebbi" kitételt nem tudom értelmezni a jogszabályban, csak arra az esetre, ha a munkavállaló előbb kéri és kapja meg az igazolást, mint ahogy munkaviszonyt létesít. Merthogy egyébként meg két évig jár a kedvezmény, ha egyszer elkezdi a munkáltató figyelembe venni...)