Adófórum

Adózási és számviteli információk

kp forgalom korlátozás

Adatszolgáltatás

kp forgalom korlátozás

HozzászólásSzerző: zigosline » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Szerintetek minden ügyletre vonatkozik a 1,5milliós határ kp.forgalom tekintetében?
Pl: -használt autó kereskedő, jellemzően magányszemélytől vásárol és jellemzően magánszemélynek értékesít. Nem minden autó 1,5mill alatti :-(
Minden egyes vásárlásnál, értékesítésnél jelenteni kell az apehnak a 1,5millt meghaladó tranzakciót? (A magánszemély ugye nem jelent) Hogy a fenébe akarják beterelni ezeket az ügyleteket a banki szektorba, nem is biztos, hogy a magánszemélynek van bankszámlája! Ez őrület, ma beszéltem a NAV-val, azt mondták, hogy jelenteni kell. Mi a véleményetek? Ti hogy csináljátok?
Üdv: zigosline
zigosline

kp forgalom korlátozás

HozzászólásSzerző: vera25 » szer. márc. 27, 2013 4:05 pm

NAV állásfoglalás, magyarázat:
3002/2013. útmutatóban
http://nav.gov.hu/data/cms282965/3002_2013.pdf

sima magánszemélyekre nem vonatkozik, ők nem kötelezettek számlanyitásra.
vera25

kp forgalom korlátozás

HozzászólásSzerző: zigosline » szer. márc. 27, 2013 4:11 pm

Köszi Vera, én is így gondoltam, helytelen volt szerintem is az apehos ügyfélszolgálatos állásfoglalása.
zigosline

kp forgalom korlátozás

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szer. márc. 27, 2013 4:12 pm

Szia! A (40) bejelentési kötelezettség kp.fizetésnél, meg az a bizonyos 1,5 millió Ft-os kp.fizetési korlát a bankszámla nyitásra kötelezettek között.. az nem azonos dolog.

A bejelentési kötelezettség: nem egy hónapra vonatkozik, mint ahogy a 1,5 milliós kp-s korlátnál.. hanem "napi kifizetésenként": amit kapcsoltak esetében 1 milliós, nem kapcsoltak esetében 2 milliós kp.kifizetés esetén be kell bejelenteni.. más a szankciója is a két különböző korlátnak.

Üdv.
mazsi5

kp forgalom korlátozás

HozzászólásSzerző: zigosline » szer. márc. 27, 2013 4:16 pm

Juj, igazad van, mégis csak be kell jelenteni, (2 mill feletti magánszemélytől/nek) kifizetéseket, vásárlásokat. Már én is belezavarodtam.
Újra belemélyedek a témába. Köszi a figyelmeztetést
zigosline

Vissza: Adatszolgáltatás