Szerző: tothkornelia69 » szer. márc. 20, 2013 1:14 pm
Art szerint a fizetési határidő félévenként, márc. 15 ill. szept. 15.
Az önkormányzatok némileg ettől eltérhetnek, én olvastam már idén április eleji határidőről is.
4. Ha az önkormányzat az adóelőleg és az adó megfizetése időpontjára más szabályokat állapít meg!!!!!!!!!!!!!!!!!, akkor azt a rendeletében előírt időben kell teljesíteni.
B) A belföldi rendszámú gépjárművek adója
a) Az adózó a belföldi rendszámú gépjárművek után - a b) pontban foglaltak kivételével - a gépjárműadót félévenként, két egyenlő részletben
az adóév március 15-éig, illetve
az adóév szeptember 15-éig fizeti meg.
b) Az adókötelezettség keletkezése (változása) esetén az adóalany a félév időarányos részére őt terhelő adót az erről szóló határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül fizeti meg.
Ha az önkormányzatotok illetékességi területén márc. 15 volt a határidő, az idei első félévet bebuktad, a második félévben viszont levonhatod, a szept. 15-i fizetési határidőnek időben eleget tettél.
Bocs, felületesen olvastam, látom írtad, felétek fizetési hat. idő márc. 18, tehát akkor első félévre bukta.
Amúgy igen, szokták ellenőrizni a gépjármű adó időben történő megfizetését cégautóadó vizsgálatakor.