Adófórum

Adózási és számviteli információk

Tisztességes versenyszellem

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: madora100 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumtársak!
Nagyon negatív történéseket tapasztalok már nem első ízben, s ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Fórumtársaim közül sajnos van olyan, aki felajánl mások számára pontokat, s végül magának adja oda azt oly módon, hogy saját hozzászólását fogadja el, növelve ezzel helyezési pontjainak számát. S nem kevés pontról, több száz pontról van szó. Ezt a magatartást elítélem, nem tudom elfogadni. Kérem, hogy a tisztességes versenyszellem itt, ezen a fórumon is maradjon meg, a szakmailag általam is nagyra becsült fórumtársak játszanak tisztességes "játékot" . Itt nem a helyezés számít, sokkal inkább a segíteni akarás. Legyen így a jövőben is.
madora100

HozzászólásSzerző: kkpbt » hétf. aug. 20, 2012 9:07 am

Szia Madora !
A tisztességes versenyszellem nem szenvedett csorbát azzal, pl. hogy "Z" 2012.06.23.-án "W"-nek felajánlott "x" pontot, (témakör) "W" nem élt ezzel a lehetőséggel 2012.08.18-ig "Z" ezt a "kérdést" visszavonta azzal, hogy a felajánlott pontot magának "osztotta".(én is így tettem volna ebben az esetben) "Z"-nek ezzel a "tranzakciójával" nem lett sem kevesebb sem több pontja. A kérdés feltevésekor a pontokat nem vonják le a kérdezőtől, csak akkor amikor a válaszokat elfogadják, pontokat a kérdés feltevője kiosztja. A segíteni akarás pedig szerintem maximálisan megvalósult.
Ocó
Ui:konkrét utalás utólag anonimizálva.
kkpbt

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. aug. 20, 2012 10:13 am

Rosszul látod a helyzetet. Ha valaki a saját hozzászólását fogadja el, akkor a pontok hozzáadódnak a fórum toplista pontjaihoz. A kérdésekre felhasználható pontszámok közül levonásra kerülnek, de a helyezési pontokat növeli, mint történt ez az általam tapasztalt esetben is. Kár, hogy személyhez kötötted a dolgot, az észrevételnek nem ez volt a célja. Akit érint a dolog, az úgy is magára ismer.
Egyébként ha valaki nem jelentkezik a név szerint felajánlott pontért, akkor más kérdező fórumozó bizonyára szívesen elfogadta volna azt. Gondolj már bele, ha minden válaszadó ezt a módszert alkalmazná, akkor például a toplista első helyezettje rövid időn belül méltatlanul hátra kerülhetne a sorban.
Remélem, meggyőztelek arról, hogyan működik a pontosztás, mert nagyon rosszul ismered annak működési mechanizmusát. S abban is biztos vagyok, az elismerés működésének ismeretében Te nem tetted volna meg, hogy magadnak adod az egyébként másnak felajánlott pontot.
A segíteni akarással pedig semmi gond nincs, hiszen azért működik jól ez a fórum, mert nagyon sok segíteni akaró ember vesz részt a munkában.
Persze a felvetésemmel lehet nem egyet érteni. Én magam a saját magamnak kiosztott pont gyakorlatával -mert nem először történt meg a dolog- nem értek egyet, elítélem azt. S egy elismerten jó válaszadó szakemberhez, méltatlannak is tartom.
madora100

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. aug. 20, 2012 10:35 am

Szia Ocó!

Madora jól írja, a felajánlott pontok levonódnak ugyan a vásárlásra fordítható pontok egyenlegéből, de a toplista helyezés pontszámaihoz hozzáadódnak, ha a saját válaszodat elfogadod. Próbáld csak ki.

Be lehetett volna írni, figyelemfelhívásként, hogy kell-e valakinek pont - szokott rá jelentkező lenni. Vagy nyitva is lehet hagyni a kérdést - van elég nyitott is. Év végéig még biztosan oda lehetett volna bárkinek adni a pontokat.

Szerintem az lenne a megoldás, ha senki nem fogadhatná el a saját válaszát.

Üdv
validitas

HozzászólásSzerző: kkpbt » hétf. aug. 20, 2012 10:51 am

Meg vagyok győzve, igaz ilyen esetem még nem volt, ajánlottam fel pontokat, de jelentkeztek is érte, meg az igazat megvallva nem nagyon szoktam nézni a pontjaim alakulását. Na megint okosabb lettem, a személyhez kötés nem volt szándékos, elnézést kérek.
Ocó
kkpbt

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. aug. 20, 2012 11:18 am

Az eset kapcsán legalább mindenki megismeri a pontelismerés mechanizmusának működését. S a felvetés már ezért is megérte. Miután a "játékszabály" nem zárja ki a saját hozzászólás elfogadását -ezzel lehetőséget adva a mostani anomália felmerülésére- , javaslatom a következő: senki ne fogadja el a saját hozzászólását, mert az tisztességtelen a többi fórumozóval szemben. S tegyünk javaslatot a moderátor felé a szabályok erősítése irányában, ha már ezt követeli meg a gyakorlat.
Az én tapasztalatom szerint keveseket érint a pontszám alakulásának nagyítóval való figyelése, e fórumon nem ez a mérce. De ha már van ilyen "elismerés", akkor próbáljunk meg úgy játékszabályokat betartani, amely a saját értékrendünkkel összeegyeztethető.
Ocó!- teljesen mindegy mennyi a helyezési pontjaid száma, a hozzászólásaidban megjelenő Ocó név garancia a szakszerű válaszra. Köszönöm a hozzászólásodat, mint Böbének is.
madora100

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. aug. 20, 2012 1:05 pm

Sziasztok!

Sajnálom, hogy felmerült ez a téma, mert bíztam benne, hogy itt minden a ma már ritka kincsnek számító, egymás önzetlen szakmai megsegítéséről szól. Azonban ha felmerült mindenképpen tegyünk ellene, hogy ez a tény akarattal vagy akaratlanul, de többé ne mérgezze meg a fórum hangulatát, ne keltsen visszatetszést senkiben.

A verseny (ha beszélhetünk ilyenről, mert többünknek/sokunknak nem erről szól az ittléte) csak akkor tisztességes, ha tiszta. A segíteni akarás pedig a szándékon túlmenően akkor az igazi, ha meg is valósul.

P.Zsuzsa
zspotorke

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd aug. 21, 2012 3:18 pm

Madora, lehet,hogy totál véletlen volt a dolog. Csak azt nézték, hogy ne maradjon lezáratlan.
Speciel nekem sem volt gőzöm sem arról, hogy ez így működik.
Zsuzsa
kaloczy

HozzászólásSzerző: Bakosné » csüt. aug. 23, 2012 7:16 am

Szerintem nem jó megoldás, ha valaki nem fogadhatja el a saját válaszát. Előfordulhat, hogy egyáltalán nem kap választ, mint ahogy többször is láttam ilyet, akkor a sajátját elfogadva, visszaszáll a pontja saját magára. Persze itt nem jön képbe a helyezési lista.
Én is szívesen ajánlottam fel pontokat másoknak, legtöbbször el is fogadják, nem kell a saját válaszomat elfogadnom, de nálam sem játszana a helyezés...
Márti
Bakosné

HozzászólásSzerző: hrvthandrea » hétf. aug. 27, 2012 7:21 am

Fel lehetett volna azokat a pontokat más számára is ajánlani ha Dodo2010 nem jelentkezett, ráadásul ez már többször is előfordult. Véletlenül nem lehetett lezárni a kérdést, mert ahhoz be kellett jelentkezni, válaszolni valamit majd elfogadni.
A.
hrvthandrea

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás