Adófórum

Adózási és számviteli információk

ideiglenes iparüzésiadó

Adatszolgáltatás

ideiglenes iparüzésiadó

HozzászólásSzerző: KovacsJ » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Ideiglenes iparüzési adó kell bevallanom, szerelési munkát végzett a KFT egyidőben több helyszinen. A kérdésem, kell egy napra két önkormányzathoz is fizetni? Hogyan számolom a napokat? A hétvégén nem dolgozunk azokra a napokra is kell fizetni? Hol lehet erről infót találni? Köszi Zsuzsa
KovacsJ

ideiglenes iparüzésiadó

HozzászólásSzerző: validitas » kedd aug. 07, 2012 10:44 am

Szia!

Ha egy időben több önkormányzat területén is végzett munkát, akkor igen, lehetséges, hogy több helyszínen is kell fizetni. A teljes iparűzésiből levonható a megfizetett ideiglenes.

Egy nap után nem biztos, hogy kell fizetni, az illetékes önkormányzat adó osztályán (tapasztalatom szerint) nagyon készségesen megmondják, hogyan szól a helyi rendelet. Ha van honlapjuk, sok helyen ott is elérhető a helyi iparűzési adó rendelet, és benne megtalálod, hogy hány nap után, és mennyit kell fizetni egy napra.

Üdv
validitas

ideiglenes iparüzésiadó

HozzászólásSzerző: KovacsJ » kedd aug. 07, 2012 11:04 am

Szia validitas! Felhívatam az illetékes hivatalt, nagyon segítőkészek voltak. Ha szerelési munkát végzek nem kell ideiglenes ipát fizetni ha van székhelyem. Csak az építőipari tevékenység után - ha a 30 napot meghaladja. Üdv Zsuzsa
KovacsJ

ideiglenes iparüzésiadó

HozzászólásSzerző: validitas » kedd aug. 07, 2012 11:51 am

Köszönöm, hogy megírtad. Az ép.ipari rémlett, de a szerelésiben nem voltam biztos, ezért javasoltam, hogy őket hívd. Egy gonddal kevesebb :-))

validitas

Vissza: Adatszolgáltatás