Adófórum

Adózási és számviteli információk

Záró bevallások

Adatszolgáltatás

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: hmariann75 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves fórumozók!
azzal a kéréssel fordulok hozzátok hogy egy bt. záróbevallásai után érdeklődjek.
másodszor vég-elszámolok céget és és örültem hogy az elsőn túlverekedtem magam évekkel ezelőtt. pár céget könyvelek csak (főleg egyéni vállalkozókat) de eddig ez lenne a 2. cég aki úgy döntött hogy vég-elszámolja magát. Az ügyvéddel megcsináltunk mindent záró nyitó mérleg vagyonselfosztási javaslat.(megjelent a cégközlönybe minden mindenki értesítve lett) Én beadtam a végelszámolás indításakor a kötelező bevallásokat 1165 1171-1101-helyi adó. A Nav küldte a hiánypótlást és az adó egyenleget . A cégbíróság felé el lett küldve a törlési kérelem. Nekem a Navhoz küldenem kell még egyszer a 1265 ill 1271 záróként vagy a Navhoz mit kell küldenem hogy lezáruljon a cég??? Segítenétek??? Előre is köszönöm a válaszokat!
Mariann
hmariann75

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: Joey1 » hétf. ápr. 30, 2012 6:58 pm

Szia Mariann, ha jól értem akkor a cégbe nem maradt kötelezettség, illetve az eszközök értékesitve lettek(vagy mint vagyonelem maradt) és követelések sincsenek...ha igy elkészült a vagyonfelolsztási javaslat akkor mégegyszer zárnod kell az összes adónemet a végelszámolás záró dátumával, a bevallásokon jelöld, hogy bevallás tipusa:"V" végelszámolás, fajtája:"eljárást lezáró"...ha ezekkel a paraméterekkel leadod az érintett adónemekre a bevallásokat, akkor nem foga NAV hiányolni több bevallást.
Szép napot ,
Joey
Joey1

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: hmariann75 » hétf. ápr. 30, 2012 7:46 pm

Nagyon szépen köszönöm a választ akkor még egyszer megy minden csak "lezáróval" Még egy kérdés valahol azt olvastam a NAV-nak is el kell küldeni a beszámolót ez igaz?
furcsállom de már semmibe nem vagyok biztos.
Szép estét Mariann
hmariann75

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: Joey1 » hétf. ápr. 30, 2012 8:04 pm

Erről még nem hallottam, egybe viszont biztos lehetsz mind a végelszámolás kezdőpontját megelőző időszakot és a végelszámolást záró és azt megelőző időszakot a NAV lefogja neked ellenörzni akkor fogják tőled kérni a vagyonmérleget a végelszámolás kezdőidő pontjára és a zárómérleget a vagyofelolsztással együtt... Hogy külön be kellene adni ezeket én erről nem tudok...
Nekem most van felszámolásom és végelszámolásom is, meg végleszánmolásból felszámolásba eső is(hála a gazdasági fellendülésnek:D)...külön osztály van ezeknek a cégeknek az ellenörzésére a NAV--nál :DDD...

Joey
Joey1

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: hmariann75 » hétf. ápr. 30, 2012 8:56 pm

Nagyon kedves vagy köszönöm.

Szerinted mennyi idővel vissza nézik 5 év vagy csak a végelszámolási időszak a mérvadó.
köszönöm
Mariann

Ne haragudj hogy ennyit kérdezek
hmariann75

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: hmariann75 » hétf. ápr. 30, 2012 9:01 pm

Köszönöm szépen
hmariann75

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: Joey1 » hétf. ápr. 30, 2012 10:06 pm

Nincs mit, semmi baj azért vagyunk, hogy segitsünk enymásnak és tapasztalatokat, gondolatokat osszunk meg egymással...
Nekem most ami leghosszabb idő amit néznek a végelszámolás előtti közvetlen időszak. Ami nálunk egyik helyen 2010.01.01-2010.05.31-ig tartó időszak és a végelszámolás alatti időszakot amit még néznek hozzá ami még kb.1,5 év. Nekem ezt azt időszakokat nézik meg, bár nálam egykor milliárdos forgalmú cégről beszélünk. Kisebbeknél(amiben nem volt nagy mozgás) eltudom képzelni, hogy esetleg nagyobb időszakot is átnéznek.
Joey1

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: Szilvike781 » kedd máj. 01, 2012 12:46 pm

Ha a vagyonfelosztásban a korábban befizetett tőke alatti összeg szerepel / pl. pénztár záró állománya 130 eFt/ akkor azt a tag a köv . évi adóbevallásában bevallja? Vagy azt már korábban adózott pénzéből fizette meg és nem adózik még egyszer utána?
Köszi, Szilvi.
Szilvike781

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: Joey1 » kedd máj. 01, 2012 6:40 pm

Szia Szilvi, a megmaradt összeg adózását az SZJA törvény/A vállalkozásból kivont jövedelem 68. §-a szabályozza. Nézd meg itt.
(1) A társas vállalkozás (kivéve az MRP szervezetet) jogutód nélküli megszűnése következtében a magánszemély tag (részvényes, üzletrész-tulajdonos) által e jogviszonyára tekintettel a társas vállalkozás vagyonából megszerzett bevételből az a rész, amely meghaladja az értékpapír megszerzésére fordított érték és a társas vállalkozás kötelezettségeiből a magánszemélyre jutó kötelezettségek együttes összegét, a magánszemély jövedelmének minősül. A bevételt és a magánszemélyre jutó kötelezettségek értékét a vagyonfelosztási javaslat (ennek hiányában az annak megfelelő megállapodás) szerint kell megállapítani.
A többit is célszerű elovlasni...
üv,
Joey
Joey1

Záró bevallások

HozzászólásSzerző: hmariann75 » kedd máj. 01, 2012 9:37 pm

Nagyon szépen köszönöm a sok-sok infót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon kedves vagy!!
hmariann75

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás