Adófórum

Adózási és számviteli információk

12t180 adatszolgáltatás

Adatszolgáltatás

12t180 adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: dodo2010 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

12T180 -  kft ügyveztője saját néven regisztrál. A Nav jól letermtett, hogy csak az első két oldalt kell kitölteni. A:Képviseleti  jogcím 1 vagy 2.  B:1,  01- A:7 sort kell jelölni, és semmi mást.Igen de ha a hetes sort  jelölöm akkor 30 napnál nem régebbi cégkivonat kell. Mi a csudának kérnek ilyet mikor ők minden adathoz hozzáférnek?Ez szerintem már a bürokrácia teteje.Kérjek cégkivonato(ami pénzbe kerül), vagy küldjem el a 180-as nyomtatványt anélkül? Válaszotokat előre is köszönöm     Csilla

dodo2010

12t180 adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd feb. 14, 2012 7:44 am

Szia!

Első körben próbáld meg úgy, hogy lekéred az ingyenes céginforól a cég tárolt cégkivonatát és akkor azt csatolod a 180-ashoz. Véleménye szerint el kéne fogadniuk.

Üdv. Kata

kovalkata

12t180 adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: dodo2010 » kedd feb. 14, 2012 4:48 pm

Kedves Kata!

Ma reggel ismét felhívtam az Apeh-ot, és képzeld  azt mondták nem is kell cégkivonat. Most mégis az ügyfél mihez tartsa magát? Szerintem az ügyintézőtől függ sok olyan bevallás   javítása, amit telefonon, vagy faxon el lehet intézni.Vannak jó és rossz  tapasztalataim a Nav dolgozóiról. De többségben van a jó.

Üdv.: Csilla

dodo2010

12t180 adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd feb. 14, 2012 5:34 pm

Szia Csilla!

Valóban sokszor ellentmondanak egymásnak az egyes ügyintézők. Ők is másként értelmeznek dolgokat. De tény, hogy szerencsére nekem is az a tapasztalatom, ha felhívom őket, akkor próbálnak segítőkészek lenni, és nagyon sok jóindulatú van közöttük. Szerencsére nekem sem volt még rossz talapasztalatom. Az persze más kérdés, hogy a kontakt centerben is össze-vissza tudnak beszélni, sokszor még jobban összezavarják az embert azzal amit mondanak, de konkrét ügyek intézésében mindig segítőkészek voltak.

Üdv. Kata

kovalkata

Vissza: Adatszolgáltatás