Adófórum

Adózási és számviteli információk

T1041 és a FEOR

Adatszolgáltatás

T1041 és a FEOR

HozzászólásSzerző: Z.Adri » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Nekem is sikerült elbizonytalanodnom a T1041-es nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban. Ti kilépés esetén a régi (2011 előtti) vagy az új Feor számot szoktátok megadni? Mivel 2011-ben csak az "átkódolás" (Feor 93-ról 08-ra) miatt nem kellett külön változást bejelenteni, így én úgy gondolom, hogy azt kell használni, amit a legutolsó adatszolgáltatás során használtunk. Szrintetek?

Z.Adri

T1041 és a FEOR

HozzászólásSzerző: l.nora » pén. feb. 03, 2012 12:57 pm

Szia !

A kitöltési utasítás 27.oldaláról:

"Minden bejelentésben - visszamenőleges jogviszony kezdet esetén is - a bejelentés 

időpontjában hatályos FEOR-kódokat kell használni. Amennyiben a korábban - FEOR-93 

kóddal - bejelentett jogviszony még 2011. január elsején vagy azt követően is folyamatos, 

akkor kizárólag a FEOR-kód változás miatt nem kell változás-bejelentést benyújtani. A 2010. 

december 31-éig beérkezett bejelentések 2011. január elsején vagy azt követően történő

változása, helyesbítése vagy törlése esetén a 13. számú pótlapon a korábbi bejelentések 

adatainak - a jogviszony azonosítása céljából - történő megadására szolgáló A-jelű oszlopban, 

a korábbi bejelentésben megadott adatokat kell megadni. Amennyiben a korábban megadott 

adat FEOR-93-as kód volt, akkor az A6 rovat FEOR-93-as mezőjét, ha a korábban megadott 

adat FEOR-08-as kód volt, akkor  az A6 rovat FEOR-08-as mezőjét kell kitölteni (A6-ban 

egyszerre csak az egyik tölthető ki). "

Jól gondoltad, az A jelű oszlopba a feor93-as kódot kell írni, bár nem próbáltam ki szerintem az sem lenne hibás, ha oda is a megváltozott feor08-as kerülne.

Üdv. Nóra

l.nora

T1041 és a FEOR

HozzászólásSzerző: Z.Adri » hétf. feb. 06, 2012 5:56 am

Kedves Nóra!

Köszönöm szépen a választ! Hibásnak nem hozza, csak azt nem tudom, hogy később nem jön-e levél, hogy gond van a bevallással.Még egyszer köszi! Adri

Z.Adri

T1041 és a FEOR

HozzászólásSzerző: Z.Adri » hétf. feb. 06, 2012 5:59 am

A válasz elfogadását vissza lehet vonni? Mert nyilván nem a sajátomat szerettem volna elfogadni, de ez volt az első kérdésem. Nóra ne haragudj, nem szeretettem volna "lenyúlni" a pontokat! :(

Z.Adri

T1041 és a FEOR

HozzászólásSzerző: l.nora » hétf. feb. 06, 2012 9:22 am

Szia Adri !

Ebből ne csinálj problémát, van elég pontom, ha szeretnék kérdezni.

Egyébként a legelső kérdésemnél én is pont így csináltam, szintén nem szándékosan :-))

Üdv. Nóra

l.nora

Vissza: Adatszolgáltatás