Adófórum

Adózási és számviteli információk

Adókötelezettségek ellenőrzése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Juhászani » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A következőkben kérem sietős segítségeteket. 2011. november hónapban jött létre egy Kft, amely árufuvarozással foglalkozik. A Kft-nek két tulajdonosa van. Az egyik az ügyvezető, aki egy másik Kft-ben szerepel főllásúként. A másik tagnak rendes munkaviszonya van valahol. Most az Apeh Jan. 31-én helyszíni ellenőrzést tart olyan címszóval, hogy egyes adókötelezettségek teljesítése. Mit takarhat? Mit kellene előkészíteni? Se telefonszám nincs, csak az ellenőr neve. Az ügyvezetőnek megbízási szerződést kell csinálni és ha nem vesz fel jövedelmet akkor az így jó? Volna valainek egy normális mintája erre vonatkozóan??

Aki tud légyszi segítsetek!!

Előre is köszönöm.

Anikó

Juhászani

HozzászólásSzerző: szaboicus » kedd jan. 24, 2012 12:27 pm

Szia Anikó!

Az ügyvezetőkről (másik mhelytől)igazolás, hogy van heti 36 órát meghaladó jogviszonyuk.

Ha az ügyvezetésen kívül más munkát is végeznek ennek a jogcímét.

Bejelentések 1041,Bevallások '08,'01,......stb,-hez tartozó nyilvántartásokat=

Az ügyvezetésen kívül a dolgozók Munkaviszonyosok szerződéseit(mszerződés,munkaköri leírás),a járandóságuk kiszámításának,kifizetésének a bizonylatolását is rendbe kell tenni(Munkaidő-tahográf-nyilvántartását).

Ezen kívül a helyszínen még másik ellenőrzésre is Új ellenőrzési jzkvel,dátummal is kitérhetnek=(pénzkezelési,számviteli pol,szabályzatok,stb,..........)

Kb.első kőrben ezeket kellene átnézni=

Üdv:))Icus

szaboicus

HozzászólásSzerző: Brigitta12 » kedd jan. 24, 2012 1:22 pm

Szia Anikó!

Amikor nekem volt ilyen címszó alatt ellenőrzésem, nekem mindent ki kellett készíteni, bármit megnézhetnek. Nálam végignézték a pénztárakat, a szállítókat, vevőket stb., megnézték, hogy jól van-e könyvelve, kontírozva. Szúrópróbaszerűen belenéztek az áfa analitikába is, megnézték az alkalmazottak m29-es bevallásait, bérleti díjról szerződéseket stb. Egyszóval minden kellett nekik.

Nekem az ellenőr azt mondta mikor megkérdeztem, hogy mégis milyen adó vonatkozásában ellenőriznek, hogy bármi lehet, azt az ellenőrzés során fogják eldönteni.

Úgyhogy mint az előttem szóló is mondta minden alap dolgot csinálj meg, készítsd össze ( szerződések, szabályzatok, bejelentések, nyilatkozatok stb.) illetve a lekönyvelt bizonylatok, kinyomtatott könyvelési tételek stb.

Remélem minden rendben lesz.

Brigitta12

HozzászólásSzerző: 3HInfo » kedd jan. 24, 2012 3:16 pm

Szia!

Nekem személyszállítós ügyfelemnél volt ilyen. Megnézték azokat a dolgokat amiket az előzőekben leírtatok, illetve ellenőrizték, hogy a székhelyen kinn van-e a tábla a cég nevével. Miután ez egy emeletes ház volt, kérték a bérleti szerződést, hogy a buszok hol parkolnak, mert gondolták, hogy nem a 4. emeleten. A szám.pol-ba csak belelapoztak, a HP szabályzatnál megnézték, hogy mikortól él, ennyi.

üdv

Tica

3HInfo

HozzászólásSzerző: Juhászani » kedd jan. 24, 2012 7:07 pm

Szia Brigitta12!

Ennek a Kft-nek 2011-től 2 db. számlája volt össz-vissz. Mint ahogy írtam a tagoknak máshol van főállásuk. A szabályzatok viszont nincsennek. Milyenek kellenek. Számviteli politika mindenképp, meg házipénztár szabályzat. És ezen kívül? Köszi, már ez is segítség volt.

Anikó

Juhászani

Vissza: Adatszolgáltatás