Adófórum

Adózási és számviteli információk

MIL lap - melyik az?

Adatszolgáltatás

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: 494 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kérem szépen segítsetek: nyugdíjba készül egy volt alkalmazottunk, kérik tőle a "mil" lapot... Ez melyik lap? Gondolom nem a nyenyi... Köszönöm!

494

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: Radír » hétf. szept. 19, 2011 7:50 pm

Szia! Ez az ún. "Igazolás a munkaviszony megszüntetéséről", ezen szerepelnek az esetleges tartozásai a munkavállalónak.

Radír

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd szept. 20, 2011 7:23 am

ADATLAP

A bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről

MUNKÁLTATÓ NEVE:

Címe:

Adószáma:

A DOLGOZÓ NEVE:

Sz.hely,idő:

Anyja neve:

T A J sz.:

Lakcíme:

A munkavállalót bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettség nem terheli.

Felhívjuk figyelmét az 1991. IV.törvény 38.par. (1) bekezdésére, amely visszafizetési és megtérítési kötelezettségével kapcsolatban a munkáltatók felelősségét rögzíti. E szerint „ A munkaadó és egyéb szerv köteles megtéríteni a jogalap nélkül kifizetett ellátást, ha az ellátás jogalap nélküli kifizetése, mulasztásának vagy a valóságtól eltérő adatszolgáltatásnak következménye és az ellátást a 37. par.

Alapján visszakövetelni nem lehet”

…......., 201......                                                           ….............................................

munkáltató

garbo50

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: Finken » kedd szept. 20, 2011 7:25 am

Munkavállalói Igazoló Lap, a többi stimmel.

Finken

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd szept. 20, 2011 7:25 am

Vagy ezzel a tartalommal:

ADATLAP

A bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről

MUNKÁLTATÓ NEVE:

Címe:

A DOLGOZÓ NEVE:

Sz.hely,idő:

Anyja neve:

Összes Tartási kötelezettség: 0, azaz nulla db

1. határozatszám:

A megítélt teljes összeg:

Havi minimum összeg :

Százalékérték :

Fizetési hátralék össege:

Kedvezményezett neve:

Címe:

Bankszámlaszáma: - -

1. határozatszám:

Havi minimum összeg :

Százalékérték :

Kedvezményezett neve:

Címe:

1. határozatszám:

Havi minimum összeg :

Százalékérték :

Kedvezményezett neve:

Címe:

…..., 201.................. ….............................................

munkáltató

garbo50

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: szaboicus » kedd szept. 20, 2011 7:55 am

Szia!

Régen a munkakönyv használatakor volt az un:MIL lap.Erre fel lehetett írni a dolgozó egyéb tartozásait is(pl:mruha,stb),de

Most csak a Garbo50 által feltett ADAT-lapok vmelyikét töltjük ki,és erre is csak

a bírósági végzéssel megítélt(ismert) tartozását lehet feltüntetni.

Ha nincs tartozása akkor is rá szoktam írni az alábbi szöveget:

"Tartozásáról nem tudunk".

||A  cég példányát a dolgozóval aláíratom. 

Üdv:))Icus

szaboicus

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: melcsi62 » kedd szept. 20, 2011 8:40 am

Szia Icus! szerintem nem elegendő az említett Adat-lapok "valamelyikét kitölteni".. 

Munkatörvénykönyvből: 

98. § (1) A munkáltató a munkaviszony megszüntetésekor (megszűnésekor) a munkavállaló részére a (2) bekezdésben meghatározott tartalmú igazolást állít ki.
(2) Az igazolás tartalmazza:
a) munkavállaló személyi adatait (név, leánykori név, anyja neve, születési hely, év, hónap, nap);
b) a munkavállaló TAJ számát;
c) a munkáltatónál munkaviszonyban töltött idő tartamát;
d) a munkavállaló munkabéréből jogerős határozat vagy jogszabály alapján levonandó tartozást, illetve ennek jogosultját;
e) a munkavállaló által a munkaviszony megszűnésének évében igénybe vett betegszabadság időtartamát;
f) a munkavállaló 95. § (5) bekezdésében meghatározott, emelt összegű végkielégítésben való részesülését.
(3) A munkáltató köteles igazolni azt is, ha a munkavállaló munkabérét a (2) bekezdés d) pontjában meghatározott tartozás nem terheli.
(4) Az igazolásnak tartalmaznia kell a munkavállaló pénztártag által választott magánnyugdíjpénztár megnevezését, címét, pénzforgalmi számlaszámát. Ha a tagságra kötelezett pályakezdő munkavállaló nem választott pénztárat, ezt a tényt jelezni kell, és meg kell jelölni az illetékes területi pénztár megnevezését, címét.

---- Ha nyomtatvány bolti forgalomban lévő nyomtatványokat nézzük, akkor vanb egy külön nyomtatvány a Munkáltatói Igazolás a munkaviszony megszűnésekor  (MIL-lap) és van az ADATLAP a bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről..  Én leszámoláskor mind kettőt kiállítom és a nyilván a többi, más jogszabály által előrt igazolásokat (adó, eü.,stb.)

Üdv.

melcsi62

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: szaboicus » kedd szept. 20, 2011 9:46 am

Szia Melcsi!

Mivel már nincs 1992.07.01-től munkakönyvbe beírási lehetőség,ezért van a    a munkaviszony időtartamának,egyéb adatainak stb.igazolása(Munkaviszony Igazoló Lap),amit nagyon jól leírtál és ezeket adjuk most,de

Nem tévesztendő össze a MIL -lappal,és annek az igazi szerepével

Erre szolgál most az Adatlap a bírósági végzéssel.......... ).

Ez már történelem:

Mint fentebb leírtam a MIL-lap szerepe a kilépő dolgozó tartozásainak felvezetésére szolgál(t).

Ez 1 külön lap volt(2 példányban kellett kitölteni) a munkakönyv mellett a kilépéskor,és ennek az első oldalán volt 1 kb. 3 cm-es bekeretezett rész,amit az új munkáltatónak a szaggatott vonalon le kellett választani erről a lapról,és  a saját adataival,a dolgozó munkábalépésének az adataival kitöltve  a mviszonyba lépés követően 8 napon belül köteles volt a régi munkáltatónak visszaküldeni (kivétel nélkül annak is akinek nem volt tartozása).

Üdv:))Icus

szaboicus

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: melcsi62 » kedd szept. 20, 2011 12:44 pm

Szia!  Véleményem szerint, mivel már a munkakönyves korszak idejétől jó pár év eltelt, és szerencsére az az idő elmúlt, hogy az előző munkáltató felé bármit vissza kelljen jelezni arról, hogy a tőle eljött dolgozó most hol dolgozik..   a korábbi MIL lap szerepét ez a bizonyos munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűnésekor igazolás tölti be az új munkáltató számára.  A bírósági végzéssel megállapított kifejezetten tartási kötelezettségre vonatkozó Adatlap az nem igazán ezt a célt szolgálja, azon kívül, hogy én akkor is kitöltöm, ha a munkáltatói igazolás munkaviszony megszűnése nyomtatványban azt szerepeltetem, hogy jogerős határozat vagy jogszabály alapján levonandó tartozása nem áll fenn, továbbáa a munkavállaló munkabérét terhelő tartozás nincs, és egyébként a tartási kötelezettséges nyomtatványára is azt írom, hogy a tartási ... db szám 00.

Az a fajta MIL-lap, ami ezelőtt sok-sok évvel létezett, szerintem már nem létezik és semmilyen hatályos jogszabály sem írja elő azt a tartalmú igazolás adást.  A MIL lap jó ideje másnéven: Munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűnésekor.

Üdv.

melcsi62

MIL lap - melyik az?

HozzászólásSzerző: szaboicus » kedd szept. 20, 2011 6:11 pm

Szia Melcsi!

Mint írtam a történelem, és a jelenlegi gyakorlat más.

Nem azért írtam le,a MIL lap történetét, hogy azt a régi nyomtatványt kell/ene kitölteni.

Szerintem nem jól olvastad, amit neked írtam,mert egyet értettem veled amit a jelenleg alkalmazott kitöltésekről írtál,de

Kérlek lásd az alábbi linkről kiemelt MIL-lap megjegyzést is:

http://www.tbinfo.eoldal.hu/cikkek/munkanelkuli-ellatasok_-allaskeresesi-tamogatasok/allaskeresesi-jaradek.html

·         „Adatlap bírósági végzéssel megállapított tartási kötelezettségekről – MIL”

A feltett kérdésre szerintem a fenti idézet a válasz.

ÜdvJ)Icus

szaboicus

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás