Adófórum

Adózási és számviteli információk

1042E javítása

Adatszolgáltatás

1042E javítása

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Sajnálatos módon a ezerakárhányadik 1042E-s bejelentőt tegnap elrontottam. A cégnél ismétlődő alkalmisok vannak és a 08. 30-án lévőket kellett ismét 09. 01-re bejelenteni. Ha ugyanazok az adatok, akkor az abev-ben másolatot készítek és átírom a dátumot, hogy ne kelljen minden adatot ismét kitölteni. Na ez most nem sikerült. Hülye agyammal 3 embernél nem módosítottam a dátumot, a többinél igen. Tudna-e valaki segíteni, hogy ezt hogyan javíthatom.

Köszi

Györgyi

Nyerkiné

1042E javítása

HozzászólásSzerző: nyár » pén. szept. 02, 2011 9:43 am

Szia Györgyi!

Régebben javítottam a jó dátumra, igazolási kérelmet küldtem, de ez már kb. 2 éve volt. 

Aug. hóban a géppel volt valami és nem ment el a 19.-i bejelentés, pár nappal később észleltem. Bejelentettem 1 napra munkaviszonyra, nincs más lehetőség. 

Üdv.: Ica

nyár

1042E javítása

HozzászólásSzerző: kisgulyi » pén. szept. 02, 2011 10:28 am

Kedves Györgyi!

A 23 pótlapon az adatbejelentés jellegénél van U / új jogviszony / és T / törlés/ itt tudod javítani és a kitöltési útmutatóban le van írva, hogy ezt hogyan kell, ha jól emlékszem először a T-vel törölni az elrontott dolgozót és az U-val újra bejelenteni.

üdv: kisgulyi

kisgulyi

1042E javítása

HozzászólásSzerző: KovacsJ » pén. szept. 02, 2011 12:43 pm

Szia! Szerintem ne töröld, mert 2x nem rögzit és akkor egyszer sem lesz. Küld be a jó időponttal. Zsuzsa

KovacsJ

1042E javítása

HozzászólásSzerző: zspotorke » pén. szept. 02, 2011 6:58 pm

Szia!

Emlékeim szerint a kitöltési úgy írja a javítást, hogy az érintett dolgozóknál az egyik lapon törlöd a hibás dátumot a következő lapon pedig beírod a helyes időpontot.

P.Zsuzsa

zspotorke

1042E javítása

HozzászólásSzerző: nyár » szomb. szept. 03, 2011 10:50 am

Szia!

A javítást az előttem szólók leírták. De neked a jó megoldás kellene. Az Efo tv. szerint a munka megkezdése előtt kell a bejelentést megtenni. Ha ezt így tudod javítani és el is fogadják, akkor nagyon jó.

Ha törlöd a bejelentést - aznap reggel  8 óráig - de nem tudod törölni, javítani az előző napi bejelentést.

Ha van valami ötleted közöld,  légyszíives.

Üdv.: Ica

nyár

1042E javítása

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » kedd szept. 06, 2011 1:29 pm

- Törlés (T): a bejelentés visszavonása. Törléskor az adott (törlendő) munkaviszonnyal kapcsolatos - pótlapon szereplő - minden, korábban bejelentett adatot meg kell adni a törölni kívánt egyszerűsített foglalkoztatás egyedi azonosítása céljából. Így törléskor kizárólag az a pótlap törlődik, amelynek adatait megadták. Változás! A bejelentés esetleges módosítása, javítása két lépésben - először törléssel, majd új pótlapon egy új bejelentéssel - történik.

5. A korábbi bejelentés nyilvántartási- vagy regisztrációs száma: „T” esetén minden esetben, „U” esetén csak akkor kell kitölteni, ha egy korábban törölt bejelentést ismételten benyújt (módosít). Ekkor hivatkozás céljából kötelezően meg kell adni az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó korábbi, ’T1042E jelű adatlapon vagy az Efo.tv. alapján telefonon teljesített bejelentés egyedi azonosító számát, mely az elektronikusan benyújtott adatlap esetén a visszaigazoláson szereplő nyilvántartási szám, telefonon történő bejelentés esetén a regisztrációs szám. Kitöltése törlés esetén kötelező.

Módosítani csak két lépésben lehet:

·         Először törölni kell az ügyfélapun vagy telefonon – pl. hétfőn - teljesített „alap bejelentést”. Ekkor az adatbejelentés jellege „T”, hivatkozni kell az alap bejelentés egyedi azonosító számára - nyilvántartási vagy regisztrációs szám - és meg kell adni a korábban bejelentett adatokat:

·         Ezt követően ismételten be kell jelenteni az új (jó) adatokat. Ekkor az adatbejelentés jellege „U”, hivatkozni kell a törölt alap bejelentés egyedi azonosító számára - nyilvántartási vagy regisztrációs szám - és meg kell adni a hétfői és keddi munkavégzésre vonatkozó valós (jó) adatokat:

Amennyiben az alkalmi munkás csütörtökön és pénteken sem jelenik meg, akkor nem kell újabb bejelentést tenni.

Ha a foglalkoztatott csütörtökön munkavégzésre megjelenik, akkor csütörtökön a munkavégzés megkezdése előtt új egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó bejelentést kell tenni.

·         Ekkor az adatbejelentés jellege „U” (új bejelentés), a hivatkozási számot üresen kell hagyni, a munkaviszony kezdete a csütörtöki nap, a munkaviszony napjainak száma - ha csak csütörtökön kíván dolgozni, akkor 1 nap -, ha csütörtökön és pénteken is kívánják foglalkoztatni, - mint az alábbi ábrán - akkor 2 nap. Amennyiben a munkavállaló csütörtökön dolgozott, azonban pénteken nem jelenik meg, akkor péntek reggel 8 óráig törlést kell küldeni a csütörtökön kezdődött munkaviszonyra történő hivatkozással, majd új bejelentést csak a csütörtöki napra.

KJ.

Kardos.Judit

1042E javítása

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » kedd szept. 13, 2011 11:08 am

Sziasztok!

Eddig csak azért nem reagáltam semmit a leírtakra, mert végülis úgy döntöttem, hogy lelevelezem ezt az apeh-hal. Ha megjön a válasz, akkor leírom nektek is. Természetesen hálás köszönet a válaszokért.

Györgyi

Nyerkiné

1042E javítása

HozzászólásSzerző: zsuzsi_n@freemail.hu » szer. jan. 04, 2012 3:45 pm

Szia!

Először is B.U.É.K!

Érdeklődni szeretnék,hogy sikerült ezt megoldanod,mert én is elkövettem egy ilyen hibát és kíváncsi lennék,hogy mit sikerült a Nav-val lelevelezned!

Nagyon várom válaszod!

Köszi

Zsuzsi

zsuzsi_n@freemail.hu

1042E javítása

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » szer. jan. 04, 2012 3:51 pm

Szia!

Végülis, törölni kellett a rosszat, és egy újat kitölteni, ugyanazon a 1042E-n belül és a rossznak az érkeztetési számát be kellettírni.

Györgyi

Nyerkiné

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás