Üdv.
Segítséget szeretnék kérni. Adófolyószámlámon 505 adónem kód alatt ( illeték) túlfizetésem van. Nem tudom miért. Szerintetek kérhetem a kiutalását a 0717-en? Miböl adódhat?
Előre is köszönöm.
Tomics
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni. Adófolyószámlámon 505 adónem kód alatt ( illeték) túlfizetésem van. Nem tudom miért. Szerintetek kérhetem a kiutalását a 0717-en? Miböl adódhat?
Előre is köszönöm.
Tomics
Szia!
Feltehetően, valamikor kértél adóigazolást, vagy hasonló téma miatt ( kérelem az APEH-hoz) kellett illetéket fizetned. Ennek bevallási oldala nincs így ezért mutatkozhat túlfizetés, de ez csak az én véleményem. Ha erről van szó akkor ezt nem kérheted vissza, mivel törvényileg szabályozott, hogy az eljárásokért milyen költségtételeket kell fizetni.
Üdv.
Szia Tomics!
Az általad írt 505-ös adónem a BAZ megyei illetéket tartalmazza. A Garbo által írt adóhatósági eljárási illetékhez kapcsolódó befizetések a 221-es adónemen vannak. Valószinűleg arról van szó, hogy - miután az APEH-hoz tartozik az Illetékhivatal is - összevontan kezelik a tartozásokat, befizetéseket. Annak kellene utána nézni, hogy az Illetékhivatallal kapcsolatosan milyen befizetésed volt, esetleg hamarabb fizettél, mint ahogy kötelezettségként előírták volna, vagy tényleg többet fizettél valamiért. Üdv. Mari
kohnmari-nak.
Szia. 2002-2003. években vagyonszerzési illetéket fizettem, lehet, hogy akkor többet fizettem, majd kiszámolom. Tudom, hogy volt kavarás az első ingatlan szerzési kedvezmény miatt. Szerinted visszakérhetem a 0717-en? Magánszemély vagyok így a Garbó által írtak nem igazán passzolnak. A kérelmem nem minősül jogosulstlan visszaigénylésnek, így bírságra sem számíthatok. Igaz?
Szia!
Igen Marinak valóban igaza van, nem néztem meg az adónemkódot, csak automatikusan erre gondoltam
illetékkel kapcsolatban. Mindenesetre azért lehet, hogy az előírási oldal még nem került a folyószámlára,
kérdés mikori a túlfizetés.
Ha túlfizetés van a kiutalás, vagy más adónemre való átvezetés kérhető.
Üdv.
Ütköztek a beírásaink, így már biztosan kérheted a visszafizetést, de a kérdésből nem derült ki hogy magánszemély vagy.
Üdv.
Kohnmari-Garbó.
Köszönöm szépen a segítségetek.
Üdv Tomics
Sziasztok!
Szerintem is nyugodtan kérheted a kifizetést, ha 2002-2003. évi vagyonszerzési illetékről van szól. Azért elgondolkodtató, hogy eddig nem volt módunk látni az illetékhivatallal kapcsolatos dolgainkat, és ha nem kerül át az APEH-hez, akkor soha nem derül ki, ha valakinek túlfizetése van? Ha tartozásod lett volna, biztosan szólnak. Üdv. Mari
Üdv.
Sietnem kell e kiutalási kérelemmel nehogy elévüljön. Az illetéknél nem tudom a pontos szabályokat. Majd utánanézek. Az APEH nél is számolgatni kell bőven.
Tomics
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 66 vendég