Adófórum

Adózási és számviteli információk

NYENYI ezredszerre

Adatszolgáltatás

NYENYI ezredszerre

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 08, 2010 12:45 pm

Szia Judit !

Az utolsó kérdésre: igen 18-19-re nincs munkanap áthelyezés, azonban..

A munkaszüneti napok körüli munkarend 2010-ben

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan 2010-ben is lesznek eltérések a naptár szerinti munkarendtől.

A kérdést a 20/2009. (IX. 28.) SZMM rendelet szabályozza akként, hogy a munkaszüneti napok körüli munkarend 2010-ben úgy módosul, hogy -

december 11., szombat munkanapnak,

december 24., péntek pihenőnapnak.

minősül.

hvanna

NYENYI ezredszerre

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 08, 2010 2:26 pm

A bemásolt oldalt nem nyitottam meg, ezért én egyből a  munkanap áthelyezésre gondoltam, most már nem törlöm ki. sorry.Abszolut nem is figyeltem eddig a mnap áthelyezésre, most lett világos  az e hétvégi szombat munkanap, de ez  nem volt  a kérdés része.

üdv:anna

hvanna

NYENYI ezredszerre

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 08, 2010 4:04 pm

Szia Judit !

Szerintem senki nem tudja még  a kimenetelét.olvasd el az alábbi oldalakat,nincs frissebb információ tudomásom szerint.

http://adozona.hu/blog/20101206_nyenyi_nyugdij_nyilvantartolap_adatszolga.aspx

Az egyeztetések elől a „közigazgatási hivatali utakra” hivatkozással kitérő Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) az egyeztetések hátráltatása alatt előkészítette és be is nyújtotta a kormány számára azt a javaslatcsomagot, amely tartalmazza a NYENYI adatszolgáltatás 2 évre (2010-2011) történő meghosszabbítását. Az egyeztetésen úgy kommentálták a munkaadói kifogást, hogy lévén, hogy az már az Országgyűlés előtt van, az NEFMI már nem intézkedhet.

A témával kapcsolatban benyújtott 3 törvénymódosító javaslatból az egyiket egy kormánypárti képviselő nyújtotta be, amelyből világosan látszik, hogy a NEFMI álltólagos szakmai indokait nem osztják a témában járatos képviselők és szokatlan módon a kormánypárti többség saját frakciótagját szavazta le a bizottsági ülésen.

Néhány napja téma volt a fórumon is. lehet elkerülte figyelmed:

http://www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/30058/nyenyi-2010-olvastatok?wa=ADO1004&uid=849566&zoneid=186&bannerid=779

Üdv:anna

hvanna

NYENYI ezredszerre

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. dec. 08, 2010 4:42 pm

Szia Judit!

Csak azt tudom mondani amit Anna. Még az ONYF-nél sem tudják én levélben kerestem meg őket. Ők is arról tájékoztattak, hogy csak figyeljem folyamatosan a honlapot, mert csak akkor lesz kötelező, ha a törvény is meg lesz róla.

A 18-19-ével kapcsolatban: mikor törődtek ők azzal, hogy a könyvelők hétvégén is dolgoznak??? Ez aztán abszolút senkit nem érdekel, sem a hivatalokat, sem az ügyfeleket. Ők mindannyian természetesnek veszik. Úgyhogy valóban: ha 17-20-ig adod be a bevallást a feltöltésre, akkor már a 100M vonatkozik Rád.

Üdv. Kata

kovalkata

NYENYI ezredszerre

HozzászólásSzerző: holecs » szer. dec. 08, 2010 8:34 pm

Lányok! Szomorú a hír, de tuti, hogy lesz nyenyi még két évig legalább, kb. 3 hete voltam tb-s konferencián. Indoklás az volt, hogy még nincsenek felkészülve és idő kell nekik. Röhögnöm kell!
holecs

NYENYI ezredszerre

HozzászólásSzerző: pseniko » szer. dec. 08, 2010 8:40 pm

Bezzeg mi készüljünk fel minden új programra, bevallási nyomtatványra, az új hülyeségekre, új törvényre. Én is szeretném azt mondani, hogy nem készültem fel és idő kell. Csak nem tudom ezt ki fogja nekem elfogadni.  Enci
pseniko

NYENYI ezredszerre

HozzászólásSzerző: holecs » szer. dec. 08, 2010 8:49 pm

Neked senki, marad a túlóra a kapkodás, a zri hogy jól csináltad e és azt hajtotta e végre amire gondoltak a kedves törvényalkotók. Bírom őket marhára, hogy ülnek az íróasztaljaik mögött és baromságokat találnak ki a mi szórakoztatásunkra. Bocs, de kitört belőlem.
holecs

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás