Adófórum

Adózási és számviteli információk

08-as javítás???

Adatszolgáltatás

08-as javítás???

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Nálatok az APEH lejavította a 11.04. előtt beküldött 08-asokat? Nálunk volt, aki kapott értesítést, hogy javítsuk le a bevallást, van olyan is, aki nem kapott. Közben az egyiknél, akit értesítettek, közben hivatalból le is javították...

Szerintetek most mit lehet csinálni? Várjuk meg, hogy mindegyiket lejavítják maguktól, vagy kezdjem el én?

Igazából még mindig ott van az a lehetőség is, hogy visszamenőleg törlik ezt az egész herce-hurcát, és kezdhetjük előlről...

Andi

nagy.andrea2

08-as javítás???

HozzászólásSzerző: krizsikk » pén. dec. 03, 2010 11:18 am

Javító bevallást csak akkor addj be, ha az APEH értesítést küld, mert ha e nélkül küldöd be, visszadobja. Van amelyik APEH régió automatikusan javította, van amelyik küldött egy udvarias levelet, hogy mivel nem a megfelelő verzió számú nyomtatványon nyújtottad be, a bevallást ismételd meg. Ha lekérsz egy folyószámla kivonatot, látod, hogy feldogozták-e a 1008-as bevallást, vagy nem, de mindenléppen várd meg az értesítést. Hogy törlik-e a magánnyugdíjpénztári tagdíjak témáját ? - nem vennék rá mérget.

Krizsik

krizsikk

08-as javítás???

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » pén. dec. 03, 2010 11:48 am

Kedves krizsikk, a javító bevallás mikéntjével eddig is tisztában voltam :)

Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy vajon le kell-e javítani mindet, vagy lejavítják maguktól is? Illetve mi legyen azokkal a bevallásokkal, amire nem jött javításra felszólító levél? Önellenőrzés?

nagy.andrea2

08-as javítás???

HozzászólásSzerző: kedves » pén. dec. 03, 2010 11:55 am

Sziasztok!

Én nov.1-én beadtam az 1008-ast. Utána jött a levél, hogy javítsam le. Megtettem. Rá pár napra ismét jött egy értesítést, hogy a nov.1-én beadott bevallást könyvelték, nincs nekem teendőm.

A folyószámla elromlott, mert túlfizetést mutat a magánnyugdíj összegével, az apehnál azt mondták , hogy dec. közepével helyre áll.

Egyelőre várok, remélem így is lesz.

Margó

kedves

08-as javítás???

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. dec. 03, 2010 12:00 pm

Szia Andi!

Én is Margóval értek egyet- várj még :))

garbo50

08-as javítás???

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » pén. dec. 03, 2010 2:22 pm

Várnék én boldogan, de...

.. van, amit már önszorgalomból lejavított az apeh

... ma kellett volna egy adóigazolás, és amiatt muszáj volt azonnal kijavítani egyet, mert eddig annál az adózónál nem tették meg. (Ja, és 11:52-kor az apeh kirendeltségén már nem lehetett intézni semmit, pedig délig van ügyfélfogadás... )

nagy.andrea2

Vissza: Adatszolgáltatás