Adófórum

Adózási és számviteli információk

végleges nyugdijjogosultság

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: vargahugi » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

1997.dec.1-től lettem rokkant, előbb 67,5 %, majd 2001.márciustól, végleges 50%-os. jelenleg szociális járadékot kapok, az igazolt munkaviszonyom, leszászalékoskor, 22,5 év volt, azóta, kb, 9 hónapot összetudtam még szedni.Elég megalázó havonta a munkanélkülibe járni pecsétért, mert se átképzés, se munka lehetőség nincs. 1960-ban születtem, kérdésem az, hogy ha más elmehet 20 év ledolgozott év után nyugdijba, én is megtehetem-e? hova kell fordulnom, köszönöm a segitséget. üdv. vargahugi

vargahugi

HozzászólásSzerző: Rozalinda » hétf. nov. 29, 2010 8:25 am

Valószínűleg elmehetsz öregségi nyugdíjba, ha  eléred az irányadó nyugdij korhatárt.  A  Te születési idődet figyelembe véve ez 65 éves  korodban lesz, vagyis 2025.  évben.   Információt  egyébként a Nyugdijbiztositási Igazgatóságnál tudsz kérni,  oda  fordulhatsz.  

Azért írtam, hogy  valószínűleg, mert az elkövetkező 15 évben a nyugdijszabályok sokszor  változhatnak, mint az elmult néhány évben is megtörtént. 

Rozalinda

HozzászólásSzerző: nyár » szer. dec. 01, 2010 10:05 pm

Kedves Varga Hugi!

Ki az aki 20 ledolgozott év után elmehet nyugdíjba? Ha az elérné az öregségi nyugdíjkorhatárt ,akkor talán a minimum nyugdíjnál  /jelenleg még  28,500.- Ft/  egy picivel többet kapna.

Ahogy Rozalinda is írta a nyugdíjaknál kaotikus állapotok vannak, ki tudja a későbbi években hogyan alakul.  Hátha  kapsz  valami jó "tippet" a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság helyi Kirendeltségénél .

Üdv.: Ica

nyár

HozzászólásSzerző: vargahugi » pén. dec. 03, 2010 11:00 am

Sziasztok! nagyon szépen köszönöm a válaszoloknak a választ. üdv. varga hugi
vargahugi

Vissza: Adatszolgáltatás