Adófórum

Adózási és számviteli információk

Pont átadás kérdezéshez

Adatszolgáltatás

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók !

Szívesem átadom pontjaimat akinek a kérdés feltevéshez szüksége van rá.

Csak irj ide valamit és adom a pontot.

Üdv:hvanna

hvanna

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: Kiskovács » vas. okt. 03, 2010 4:33 pm

Szia! Az életben nincs más, mint megoldandó feladatok sorozata! Amire ma azt mondod, nem, holnap ismét előjön az életedben, s valószínűleg sokkal erőteljesebben, mint ma. Nem futamodhatsz meg. Vedd vissza a pontjaidat és dolgozz tovább! Nagyon sok embernek van szüksége rád, ránk, nem szállhatsz ki! A kiszállás = megfutamodás = másoknak győzelem. Ilyen könnyen nem adhatod fel! Margó

Kiskovács

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. okt. 03, 2010 4:51 pm

Szia Hvanna!

Szerintem sem kéne kiszállnod. Voltak ezen a Fórumon már sokkal nagyobb veszekedések, összezörrenések. A parttalan vagdalkozásnak nincs semmi értelme. Sokan emlékszünk még annak idején pl. dr.House-ra... Szóval, egy vita, egy veszekedés nem szabadna hogy elvegye a kedvét az embernek attól, hogy másoknak segítséget adjon, vagy másoktól segítséget kapjon.

Üdv. Kata  

kovalkata

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: madora100 » vas. okt. 03, 2010 5:20 pm

Szia Anna!

Már voltam én is olyan mélyponton, hogy ki akartam szállni. Mégis maradtam, hiszen e fórumon nagyon sok barátság is született. Nem ismerjük egymást, de az évek során már kialakult egy kép a rendszeresen hozzászólókról. A Rólad kialakult kép is  -ha őszintén elgondolkodunk a hozzászólásaidon, a segíteni akarásodon-  egyértelműen pozitív. Ne add fel, ne hagyd, hogy a pillanatnyi hangulatod legyen a meghatározó. 

Én azt javasolnám, ne vedd vissza a pontjaidat, mert az esetleg újabb nézeteltérésre ad okot. ( mert az a hozzászólások nélküli pontjaidat növeli, s esetleg a többi fórumozónak nem fog tetszeni. ) Általában nem kérdezni szoktál, hanem hozzászólni. A  hozzászólásaidból egy-kettőre tudsz megint pontot szerezni. (amit szinte mindig át is adsz mások számára).Ha mégis a kiszállás mellett döntesz, veszíteni fognak a segítségre szorulók. A segítségre szorulók több esetben mi magunk is vagyunk, mert akár a kiigazítás, akár a segítség jól jön még a gyakorló szakemberek számára is. 

madora100

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: kisibolya » vas. okt. 03, 2010 5:48 pm

Egyetértek Madorával! Maradj köztünk és a pontjaidat add annak, akinek szüksége van rá. Én szeretném, ha még sokáig látnám a nevedet a válaszadók között. Ibolya

kisibolya

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: hvanna » vas. okt. 03, 2010 6:31 pm

Kedves Madora, ibolya !

Köszönöm  kedves és biztató  maradásra  irányuló  szavaid,  nagyon jólesik.  A barátságok megszületése és a másik  megismerése  csak bónusz.Engem  mindig kifejezetten csak a segítés szándéka vezérelt. és vezérel. Tudom nem vagyok minden témában toppon, el is ismerem.. de az a témakör ami leginkább  jellemző az oldalon az a gazdaságnak egyik szelete. Amikor melléfogtam elismertem, és elnézést kértem,  a válaszomat töröltem, ne vezessen félre senkit..de volt olyan eset is amikor a nem kielégítő válasszal, aki már több  hete várt  a válaszra kiütöttem a biztosítékot.igy hívtam fel a figyelmet és megoldódott a problémája, de a következménye  term.egyértelmű  volt hogy letorkolltak, sőt majdnem lehülyéztek.Nézőpont kérdése ki miben és hol van a szakmában otthon.

Hozzá teszem  én is tudnék olyan kérdést feltenni hogy a legdörzsöltebbek sem tudnának választ  adni, fogadni mernék rá, igy lenne ötösöm  a lottón..  mert abban a szférában ahol én tevékenykedem nincsenek otthon, de minden szférában  vannak azonos  területek, ahol a tvi-i alkalmazás  kötelező és egyforma.

Tudomásul kell venni megváltozott a világ és a szakmához való hozzáállás is. Én már nem vagyok mai csirke.. engem még úgy tanítottak , csak akkor lehetett kérdezni a " parancs uralmi rendszerben " ez tényleg  parancs  volt... hogy ha a témát körbejártad.. megkerested a tv-i hivatkozást vita csak az értelmezésen lehetett,  és tulajképpen rávezetted magad segítséggel a megoldásra,mi volt a törvényalkotó szándéka.  Nem volt  segítség  a szakmai  kérdés megoldása.. csak magunkra számíthattunk" magad uram ha szolgád nincs" vállalva  a felelősséget és annak terhét is adott eseteben. Nem volt netes segítség. Óh de könnyü mot !! el sem tudják képzelni sokak.!!  Anno csak köszönettel tartoztunk ha segítettek,  azt nagy megtisztelés volt.Ami számottevő különbség a mai korban a szakmában.. szinte semmi tisztelet.. sajnos.. türelmetlenség a jellemző és a csak én tudom. senki más.!! de hiszen tudjuk.. ilyen nincs.. mindenkinek van gyengéje akár beismeri akár nem.Persze ehhez őszintének kell lenni. Én már nem kérdezek, mert nem kell abban a szférában kérdeznem, de  azt viszont  felvetődött bennem aki annyira magasra teszi másokkal szemben a mércét, miért kérdez? hiszen mindent tud. Saját magával nem kerül konfliktusba ha netán őszinteségi rohama támad?

Erre nem kapom meg a választ. A válasz várat magára, a megválaszolás az őszinteségben rejtőzik. Merjük már végre  kimondani.. én ebben vagyok gyakorlott, Te pedig ebben  és tiszteljük egymás akaratát és segítő készségét.

A közmondás azt mondja: "az idő pénz,  a becsület fogy.. a pénz pedig nem szaporodik" és mennyire igaz.

Amikor bármelyikünk arra fordítja az idejét hogy ismeretlenül segíteni akar nyilván egy önzetlen nemes szándék vezérli.

Kerestem hogyan lehet kiregisztrálni , de nem találtam meg, így egyenlőre  maradok. és osztogatom a pontjaim .

Üdv:anna

hvanna

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: hvanna » vas. okt. 03, 2010 6:45 pm

Köszönöm Ibolya !

Üdv: hvanna

hvanna

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: hvanna » vas. okt. 03, 2010 6:48 pm

Szia Margó !

Köszönöm kedves szavaid,nem tudok kiregisztrálni , egynelőre maradni vagyok kénytelen.

Üdv:hvanna

hvanna

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » vas. okt. 03, 2010 7:56 pm

.

gyorkosolga

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: hvanna » vas. okt. 03, 2010 8:24 pm

Szia Olga !

Egyetértek Veled.. a kollektiv  munkában az erő., vagy mondhatnám másként is.. csapatmunkának összetartó ereje van, de itt más  a helyzet. Itt nincs csapatmunka, és szerintem nem is lesz, sokan nem is tudják mi az. Én 3 éve vagyok itt, és most jutottam el arra pontra hogy elég lesz ebből a kommunikációból.

Az önzetlenség és  a jó szándék önmagában nem elég. Most mondd miért zsákmányoljuk  ki  saját magunkat a || kritikának kitéve.. kell ez az embernek? Nem !  

Az érem másik odala a segiteni akarás. és  amit tudunk annak továbbadása,   csak sok a konfliktus és én ezt nagyon nem szeretem. Nagyon nagy hiba egymás tiszteletben tartásának mellőzése, mintha nem is emberek lennénk hanem robotok. A monitor mögé bújva mindent meg lehet engedni? , azt gondolom nem éppen amiatt hogy nem tudhatjuk a másik ember  kvalitásait  személyiségét , még óvatosabbnak kellene lenni, mint amikor szemtől -szembe vitázhatunk egymással. A  netes fórum vitázás és sértegetés kapcsán személytelenné válás illuziója félrevisz, de ez csak egy álságos hiedelem, és a szakma előrevivő vitája pedig héttérbe szorul.

Ennyi év után azt  mondom nagyot  csalódtam , nem a kérdezőkben .

Nos az a helyzet : kerestem hogyan lehet kiregisztrálni.. na erre egy pontot sem találtam,, lehet hogy igy

" örökös tagok " maradunk.?

Üdvözlettel: anna

hvanna

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás