Adófórum

Adózási és számviteli információk

Munkaviszony melletti egyéni vállalkozó

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: furio » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Munkaviszony melletti egyéni vállalkozónak próbáltam kitölteni a

07T1041-es bejelentési nyomtatványt a biztosítási jogviszonyról és a program állandóan hibát jelez.

Lehet, hogy nem is kell kitölteni, de a kódszámok között szerepel a munkaviszony melletti egyéni vállalkozó jogviszonya. Elbizonytalanodtam. Azt írja, hogy ez a kódszám itt nem használható, de a kitöltési pedig azt írja, hogy egyéni vállalkozóról is ki kell tölteni a bejelentési lapot, és nem tesz kivételt.

Kérem valaki segítsen! Köszönöm!!! 

furio

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd ápr. 03, 2007 4:38 pm

Szia! Szerintem még lesz egy pár módosítás a nyomtatványon, mire használható lesz. Üdv.
kohnmari

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd ápr. 03, 2007 4:48 pm

Szia!

Én is próbáltam kitölteni új egyéni vállalkozói igazolványos  személynek ezt a lapot, mivel telefonon érdeklődtem az APEH-nél, hogy valóban kell e és igen volt a válasz, de hasonlóan jártam, mint te.

Arra hivatkozva ír a program hibaüzenetet, hogy csak 2007 előtti időszakváltozásról kell ezen a lapon bejelentést tenni. De ez képtelenség uj vállalkozónál.( üres nyomtatványt nyomtattam kézzel kitöltöttem, mivel még a regisztráció nem volt visszaigazolva, de további fejlemény még nincs egyelőre, hogy elfogadták e vagy sem)

A te esetedben lehet, hogy a munkahelyen kellene a változásról bejelentést tenni, mivel ott már létezik egy jogviszony és ezen lehet változtatni, de ez az én józan paraszti gondolatom. Vagy ha nincs még regisztráció próbáld meg kézzel.

Üdv. 

garbo50

HozzászólásSzerző: kati1012 » szer. ápr. 04, 2007 5:46 am

Sziasztok!

Ti, hogy értelmezitek ezt a törvényszöveget?  

(4) A munkáltató és a kifizetõ (ideértve a kiegészítõ tevékenységet folytatónak nem minõsülõ, a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint a szolgáltatások fedezetérõl szóló 1997. évi LXXX. törvény - a továbbiakban: Tbj. - 4. § b) pontja szerinti egyéni vállalkozót és a biztosított mezõgazdasági õstermelõt) - adóazonosító számának, nevének, elnevezésének, székhelyének közlésével - az illetékes elsõfokú állami adóhatóságnak elektronikus úton vagy az erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenti az általa foglalkoztatott biztosított személyi adatait (neve, születési neve, anyja születési neve, születési helye és ideje), állampolgárságát, adóazonosító jelét, a biztosítási jogviszonyának kezdetét, kódját, megszûnését, a biztosítás szünetelésének idõtartamát, a heti munkaidejét, a FEOR-számát, magán-nyugdíjpénztári tagság esetén feltünteti a pénztár nevét, azonosítóját. A társadalombiztosítási kifizetõhellyel rendelkezõ munkáltató, kifizetõ bejelentése kiterjed a biztosítás megszûnését követõen folyósított táppénzre, terhességi-gyermekágyi segélyre, a gyermekgondozási segélyre és a gyermekgondozási díjra is. A bejelentést

kati1012

HozzászólásSzerző: garbo50 » szer. ápr. 04, 2007 7:23 am

Szia Kati!

Gondolom itt arra gondolsz, hogy a törvényi szövegből az derül ki, hogy az általa foglalkoztatott személy után tartozik bejelentési kötelezettségel. A szövegből valóban ez derül ki, de ha arra gondolunk, hogy önfoglalkoztató is, mint az APEH honlapján megjelent szövegből kiolvasható ( és NYENYI-n is jelenti saját magát is) akkor talán értelmezthető így is. Ez is olyan, mint annyi más tv. értelmezhető így is úgy is, csak legyen aki követni tudja.

Üdv. 

garbo50

HozzászólásSzerző: Ami » csüt. ápr. 05, 2007 6:23 pm

Sziasztok!
Alighanem bajban vagyok!
Én nem jelentettem újból le senkit, mivel úgy gondoltam, ha havonta küldöm a járulékbevallásokat (0758)és semmi változás nincs, akkor nem kell.Hiszen itt szerepel a TAJ számtól elkezdve a jogviszonyig a FEORtól MNYP-ig minden...
Akkor most kellett volna még ezt is havonta????????
SOS !!!Ennek mi az értelme?
Kérlek adjatok tanácsot!
Most kell vagy nem ?? És csak a főfoglalkozásu EV-re ill.kifizetőre és munkáltatóra vonatkozik??
MI volt a határidő???
Aki tud legyenszíves adjon valami megnyugtató tanácsot..
Üdv: Ami
Ami

HozzászólásSzerző: kohnmari » csüt. ápr. 05, 2007 7:02 pm

Szia Ami!

Mit nem jelentettél le újból?

A fentiekben arról beszéltünk, hogy március végével a 07T1041-es bejelentő és változásbejelentő használatát kiterjesztették az EV-re és az őstermelőkre is (eddig csak mint munkáltató töltötte ki az alkalmazottaira vonatkozóan). Többen úgy gondoljuk, hogy a kezdőket kell ezeken bejelenteni, valamint ha a jogviszonyban változás van (pl. főállásúból 36 órás munkaviszony melletti, vagy fordítva.) Kifizetőként januártól abban az esetben kell, ha jön az alkalmazott, vagy megy, illetve ha valami változás történik bármelyik korábban bejelentett adatban. Üdv. Mari

kohnmari

Vissza: Adatszolgáltatás