Adófórum

Adózási és számviteli információk

Átalakulás Bt-ből KFt-vé

Adatszolgáltatás

Átalakulás Bt-ből KFt-vé

HozzászólásSzerző: Esztike » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Szeretném a segitségeteket kérni egy Bt-ből való Kft átalakitásához. Sajnálatos módon még ilyenem nem volt. A Bt-t. 06.30-zárnám, ill. 07.01-el nyitnám. Már a cégbírósághoz az ügyvéd beadta az ezzel kapcsolatos papirokat. A Hiánypótlás azzal jött vissza, hogy csatoljam a Bt. vagyonmérleg- és vagyonleltár tervezetét. Erről nem tudnátok-e küldeni egy sémát? Továbbá olyan könyvvizsgálói jelentést kell csatolnom, amely megfelel a Szv.tv. 2000.évi C.tv. 156 § bekezdésben foglalt követelménynek (2006. évi V. tv. 1.sz. melléklet III.5 pont). Erre kaptam 45 napot. Idáig is könyvvizsgálatos volt a cég, ezt a könyvvizsgálatot megcsináltattam 2009-ben, nem tudom, hogy az a forma jó lesz-e, 2010. 06.30-al is? llletve valami más séma kellene, mert a könyvvizsgálóm azt mondja, hogy az jó!  Csak még majd az általam leirt vagyonmérleg-tervezetet is hitelesiti nekem. Véleményem szerint még az alábbiakat kell megcsinálnom ha jól tudom: 2010. 06.30 Bt záró mérleg, kiegészitő melléklet, amelynek tartozéka lesz még a vagyonmérleg tervezet, ill. 2010.07.01-el csinálok egy Kft nyitó mérleget, kiegészitőt.

Teljesen el vagyok havazva, mivel a cég havi bevalló, tehát az anyagát hozza julius 20 előtt valamivel és nekem mindent el kell készitenem július 25-ig, mert akkor jár le a megadott határidő! Ezért kérem a gyors segítségeteket. Továbbá az APEH felé ha jól tudom még be kell adnom: 1071, 1008, 1001, 1065, IPA bevallás, illetve ki kell jelentenem az embereket a Bt-ből 06.30-al és fel kell adnom a nyenyit is. Remélem, hogy semmit nem hagytam ki!

Segítségeteket előre is megköszönöm! brigeszt@-online.hu

Eszter

Esztike

Átalakulás Bt-ből KFt-vé

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. jún. 18, 2010 7:13 am

Küldtem. A címedből kimaradt a t!
kohnmari

Átalakulás Bt-ből KFt-vé

HozzászólásSzerző: thzs » hétf. jún. 21, 2010 7:04 pm

Szia Eszter!

Ne siess ennyire. A vagyonleltár ill. vagyonmérleg tervezetekkel és a könyvvizsgálói jelentéssel persze siess, de a munkavállalók átjelentésével, a Bt. megszűnésével kapcs. bevallások beadásával semmiképpen ne előzd meg a cégbíróság bejegyzési határozatát.

Az lehet, hogy terveitek szerint az átalakulás 2010. jún.30, de ez az időpont egészen biztosan nem lehetséges az átalakulásra, ha az eljáráshoz szükséges alapdokumentumokat még most pótolod, és júl-ban adod át.

A Bt. mindaddig marad Bt., amíg a Cégbíróság nem határoz a Kft.-vé való átalakulásáról. Amikor ezt a határozatot megkapod, akkor a benne szerepló időpontig még él a Bt., a következő naptól kezdődően pedig megkezdi a jogutód Kft. a működését. Erre az időpontra vonatkozóan kell majd a végleges adatokat tartalmazó vagyonleltárt és vagyonmérleget elkészíteni, és a szükséges bevallásokat, bejelentéseket stb. beadni.

A Bt. átalakulásával kapcs. vagyonmérlegek és vagyonleltárak (tervezet és végleges) auditálásával a társaság választott könyvvizsgálója nem bízható meg, ezt minden tekintetben független kv. végezheti el.

Üdv: Zs.

thzs

Átalakulás Bt-ből KFt-vé

HozzászólásSzerző: szilvi0702 » szer. okt. 26, 2011 11:23 am

Sziasztok!

Valaki nekem is el tudná küldeni a fent említett dokumntumot. Előre is köszönöm. szilvi0702@freemail.hu

szilvi0702

Vissza: Adatszolgáltatás