Adófórum

Adózási és számviteli információk

Cégautóadó - vagyonadó 1001 bevallás

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Lanazsu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

1001 bevallás 03 lap B) 02. sorával kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok!

Egy cégnek 2 nagy teljesítményű cégautója van, a gépjárműadót időben megfizették, ezt le is vonhatom a havi cégautóadóból. Ez rendben, viszont az ezekhez kapcsolódó vagyonadót is levonásba helyezhetem a 02. sorban? Hiszen az arról szóló bevallás és megfizetés 05.31-én határidős. Vagy utólag önellenőriznem kell a 1001 I.negyedéves cégautó bevallást, amikor már tényleges megfizetésre kerül a vagyonadó?

köszönöm előre is a válaszokat!

szép napot

Zsu

Lanazsu

HozzászólásSzerző: thzs » kedd ápr. 20, 2010 10:20 am

Szia!

Van egy apeh állásfoglalásom, amely szerint :" Az első negyedéves cégautó bevallás határidejéig a társaságoknak még nem kell a nagy teljesítményű személygépkocsi adó első részletét megfizetni, ezért egyértelmű, hogy a bevalláskor nem lehet figyelembe venni a még meg nem fizetett adót csökkentő tételként. Ha azonban a nagy teljesítményű személygépkocsi adóját határidőre ténylegesen megfizetik, utólag teljesül a feltétel, és az első negyedévi cégautó adó bevallás önellenőrzéssel helyesbíthető a nagy teljesítményű személygépkocsi adójának az első három hónapra eső adójának összegével."

Tehát az általad felvetett variációt ajánlja az adóhatóság is.

üdv.Zs.

thzs

HozzászólásSzerző: Lanazsu » kedd ápr. 20, 2010 11:03 am

Köszönöm! Sejthettem volna hogy itt is valami csavar van a dologban, persze megint fizethet a cég előre! 

üdv,Zsu

Lanazsu

Vissza: Adatszolgáltatás