Sziasztok! Mazsi! Azt hittem kapóra jön kérdésed.. nem rég hívott az egyik ügyfelem, hogy valami pályázathoz adjak neki elmúlt három évi beszámolót, mire közöltem vele, hogy az EVÁs bevételisnek nincs beszámolója, akkor adjak igazolást az utolsó három év EVA adóalapjáról, de hivatalosat.. Mondom neki, hogy az EVA bevallások már nála vannak az elfogadó nyugtával együtt, valamint a folyamatosan vezetett évenként összegzett EVA alap és EVA adó kimutatás szintén a rendelkezésére áll, nyilatkozza le az üzletvezető/képviselő, hogy adott években mennyi volt az EVA alap. Mire közli: hogy az nem elég..
Mondom neki, hogy kinyomtatom az adófolyószámláit azon rajta van a bevallott EVA adó, tehát el kell, hogy fogadják, ha megnézik az EVA bevallást, az abban szereplő EVA adót, az adófolyószámla meg igazolja, hogy az a bevallás ment be, mert annyi benne az EVA!
Válasz: Jó, akkor majd keres egy olyan könyvelőt, aki tud neki adni, vagy szerezni hivatalos igazolást.
Azon kívül, hogy vigye a francba, azért jól felhúztam magam és és elkezdtem keresni, nincs-e tényleg valami elektronikusan kérhető igazolás, de én is csak a magánszemélyek által kérhető jövedelem igazolást látom, meg azt a kérdésed kapcsán, hogy idáig mások sem tudnak ilyen igazolás féléről.. csak azt nem tudom, hogy akik kérik ezt a "hivatalos igazolást", azok miért nem tudnak erről semmit, hogy ilyen nincs, vagy legalább is még nem bukkantam rá.
Üdv.