Sziasztok
Ugye a most fizetendő ip adó előleget még a 2008-as adó alapján számították ki és a 2010-es évi adóba számít bele?
Ha mérséklést szeretnék rá kérni mit kell mellékelnem? Csak egy 2010-évi tervezett eredménykimutatást?
Köszönöm
Sziasztok
Ugye a most fizetendő ip adó előleget még a 2008-as adó alapján számították ki és a 2010-es évi adóba számít bele?
Ha mérséklést szeretnék rá kérni mit kell mellékelnem? Csak egy 2010-évi tervezett eredménykimutatást?
Köszönöm
Igen, még a 2008-as bevallás szerint fizetünk előleget. Szerintem a mérsékléshez
elég egy levél amiben leírjátok a mérséklési kérelem indokait. Ha a döntéshez kell
még valami utólag bekérik. 2010 12.20-ig úgy is fel kell tölteni,ha feltöltésre kötelezet-
tek vagytok.
ost próbálok írni egy levelet, szerintetek azt is bele írjam hogy az apehnak tartozom?
szerintem azt ne. inkább indoklásként írj valami ilyet, hogy jelentősen visszaesett a bevétel és a jelen pü helyzetben pü-i nehézséget jelentene az ipa előleg megfizetése ( márha fennállnak ezek amiket írtam). de írj valami konkrétat miért is szeretnél mérséklést kérni és akkor jobban tudok segíteni.
Vic
Szerintem az adóelőlegre akkor lehet mérséklés", ha bizonyítható, hogy az ADÓ kevesebb lesz mint az előírt előleg. A 2009 évi főkönyvi kivonat a legmegfelelőbb melléklet.
Az adóelőleg részletekben történő megfizetéséhez, viszont jó indok amit nagyeva felsorolt.
Sziasztok! beadtam a kérelmet még16-án pont az utolsó nap, szerintetek mikorra jön válasz?
Szia!
Én 2010.03.03-án faxoltam a kérelmet és még nem jött válasz. Felhívtam őket és telefonon azt az infót kaptam, hogy fizessem be a kérvényembe szereplő összeget. Mellékelni nem mellékeltem semmit.
Számításokat tüntettem csak fel.
Üdv: Zsóka
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 71 vendég