Adófórum

Adózási és számviteli információk

ősterm. gázártám. ellenőrz.

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: boborgabor » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok, őstermelőm kérdését szeretném tolmácsolni:

"Jó napot kívánok, őstermelő vagyok, csak a feleslegem értékesítem, és a tevékenységből származó éves bevételem nem haladja meg az 500.000 Ft-ot, így mentesültem a személyi jövedelem adó bevallás alól.

Gázártámogatást kértem, melyet meg is kaptam. Most viszont adóbevallást és jövedelem igazolást kér az ellenőrzésre jogosult illetékes. Mit tegyek? Köszönettel várom válaszaikat."

Jómagam azt tanácsoltam, hogy az SZJA Tv. 23.§-ra hivatkozva tegyen nyilatkozatot, hogy nem kell jövedelmet figyelmbevenni.

Hogyan tudja igazolni? /kiadást nem számol el, a bevételekről nyugtát ad/

Üdvözlettel: k.I.

boborgabor

HozzászólásSzerző: halaszheni » szer. jan. 20, 2010 9:40 am

Nekem tavaly volt egy ügyfelem, akinek az adóhivataltól kértünk nullás igazolást, és a nyugtái és számlái alapján kiadási -  bevételi kimutatást készítettem (ami egyébként még az adott bevallás alátámasztására készült) és ezen dokumentumok mellé még én is nyilatkoztattam. Elfogadták!

Üdv: Hene

halaszheni

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. jan. 20, 2010 9:48 am

Szia !

Nincs más hátra mint előre.. ha adott bevételi nyugtát.. akkor azokat szépen időrendi sorrendbe össze kell szedni.. (, a nyugtatömböt is vigye magával, ha megakarja nézni az apeh nála legyen ) egy  kimutatást késziteni róla, lezárva és aláirva, egy Nyilatkozatot., hogy X összeg volt  abevétele és nem számolt el költséget..és be kell menni a Regionális apeh. ügyfélszolgálatra, vinni  kell a Gázártámogatás ellenőrzésére vonatkozó iratot.. és kérni kell az igazolást.

Üdv:hvanna 

hvanna

Vissza: Adatszolgáltatás