Adófórum

Adózási és számviteli információk

nyomtatvány megnyitása

Adatszolgáltatás

nyomtatvány megnyitása

HozzászólásSzerző: loncika » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Légyszi segitsetek!  Frissitettem a keretrendszert és  sajnos elromlott a nyomtatóm amikor a bevallásokat készitettem, és nem tudtam nyomtatni amig az adott nyomtatvány meg volt nyitva. Az elküldött  0908asokat most szeretném kinyomtatni de nem tudom hol és hogyan tudnám megnyitni.  A Files/nyomtatvány megnyitása alatt lévő ablakban kizárólag a  nincsfeltétel  jelenik meg  minden sorban.....minden üres .....

Köszi

loncika

nyomtatvány megnyitása

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. jan. 15, 2010 6:20 pm

Először is kérdések: Bérprogramból emelted át az adatokat? A küldés előtt nem mentette el a program? - ha igen ennek mi volt az útvonala?

Eredetileg, ha az első telepítésnél elfogadtad a telepítési útvonalat, akkor  a Documents and Settings/ xy/ abevjava/mentések könyvtárban lenne a helye és a nyomtatvány megnytása választásával láthatóvá válna a nincs feltétel felsorolások alatt az összes mentett nyomtatvány, mellette a szöveg, hogy módosítható, vagy elküldött.

Nos először a válaszokat  írd meg, azután talán továbbléphetünk.

garbo50

nyomtatvány megnyitása

HozzászólásSzerző: loncika » pén. jan. 15, 2010 8:19 pm

Tudja a bérprogramom az átemelést, de sajnos a bérszámfejtések után beadta az unalmast, folyamatosan licens kód érvénytelenséget jelez minden egyes gép bekapcsoláskor,  igy aztán a fizetési listákról csinaltam meg kézzel a 08asokat. Még jó hogy mindent azonnal nyomtatok...

Az AbevJava-ban a mentés minden esetben megtörtént, amikor küldhetővé tettem a nyomtatványt

A keretprogram által felajánlott helyre ment, én nem adtam semmi más utvonalat, kezdetek óta a felajánlott hely van megjelölve., megnéztem hátulról is :))  vannak nyomtatványok a megadott helyen. ( egyszer régebben  szivtam a saját mentési mappával mint a torkosborz((( ., azóta nem variálok.)

Mielőtt a 4 és 5 ujabb verzióra nem frissitettem a keretprogramot nem volt gondom a korábbi nyomtatványok megnyitásával.... igaz hogy a 2004-2005-és a 2006 évi  nyomik  megvannak ugyan, de nem nyithatóak.... de most megint befejlesztett valaki valami ujitást és én az idegtől két napja nem látok már....

Feltételezem, hogy ez a két ujabb frissités valamilyen korábbi beállitást felülírt és csak én lehetek ennyire vak, hogy nem látom...

Köszi a segitséget

loncika

nyomtatvány megnyitása

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. jan. 15, 2010 8:40 pm

A 2,5-ös verzióra frissitettél? Nálam látható ezzel, ja és a WebStart a telepített.

Próbáld meg az apeh honlapon ismét elindítani a 2,5-ös telepítőjét, előtte még  nézd meg a megnyitás gombnál, hogy a szűrési feltételeknél végig legörgetve mindenütt a nincs feltétel van-e?  Van olyan lehetőség, ahol a korábbi verziókra lehet szűrni,  kapcsolj egy  előző verzióra és nézd meg úgy látható e  a nyomtatvány .

Még azt is megnézheted, hogy a Java  megfelelő e- ezt az apeh honlapon tudod a keret program fölött van egy ilyen szöveg, hogy a Java Runtime környezet ellenőrzése, erre kattintva kiírja hogy igen ,  vagy frissitsd.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, de ha így sem müködik, majd tovább gondolkodunk.

Üdv.

garbo50

nyomtatvány megnyitása

HozzászólásSzerző: loncika » szomb. jan. 16, 2010 9:52 am

Nálam is az van.  Igen mindenütt a nincs feltétel szerepel minden kis ablakban. 

"Van olyan lehetőség, ahol a korábbi verziókra lehet szűrni,  kapcsolj egy  előző verzióra és nézd meg úgy látható e  a nyomtatvány ." 

Kinomban végig nyomogattam az összes helyet az ablakban, hátha lesz valami még aktiv és egyszercsak eltünt a nagy piros felirat és megjelentek a nyomik..... :-D))) vak tyúk is talál szemet ! eszembe nem jutott volna pont arra a szürke sávra klikkolni egyébként, azt hittem valami diszitőcsik felirattal ami a két fél ablak között elválasztásként van odatéve. ..fent szűr,lent mutat.......nem logikus? ....ugy tünik egy könyvelő számára nem az :)

mostantól kezdve azonban állandóan nyomkodni kell ha valamilyen nyomit ujra meg akarok nyitni....

Köszönöm garbo az együtt gondolkodást!

loncika

nyomtatvány megnyitása

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » szomb. jan. 16, 2010 1:52 pm

Szia Loncika!

Próbáld meg így: ügyfélkapu > ebevszolgáltatások > lekérdezések > beküldött dokumentumok (megkeresed a nyomtatni kívánt bevallást és kiválasztod) > letöltés (előjön a letölthető dokumentumok listájából azaz egy amit kiválasztottál > ismét letöltés > feljön egy ablak "letölti innen, vagy.." az innenre kattints > mentés > kiválasztod az abevjavát (sajátgép, C, programfiles, abevjava) > majd onnan a nyomtatványokat (jegyezd meg a névnek adott hosszú számsort) > mentés. Ha ezzel kész vagy kilépsz az ügyfélkapuról és az nyomtatványkitöltő programból kiválasztod > alapadatok > XML állomány megnyitása megtekintésre > előjön a nyomtatvány/ok > és megkeresed azt a hosszú számsort, és megnyitod. Ekkor elő kell jönnie a beküldött nyomtatványnak és innen tudod nyomtatni. Ez a megnyitási módszer nem jó azokra a nyomtatványokra, amelyeket még a sima abevvel adtunk fel, azokhoz az abban lévő nyomtatványokhoz kell menteni a letölthető dokumentumokat.

Kicsit bonyolultnak tűnik, de a második után már egyszerűen fog menni.

Györgyi

Nyerkiné

Vissza: Adatszolgáltatás