Adófórum

Adózási és számviteli információk

elhunyt munkavállalóról adatszolgáltatás

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: juhaszne.julika1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Nem volt még ilyen esetünk,  sajnos elhunyt egy dolgozónk. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen adatszolgáltatási kötelezettségünk erről a tényről és ha igen mely szervek felé?

Köszönöm Julika

juhaszne.julika1

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. aug. 05, 2009 8:54 am

Szia!

Sajnos múlt hónapban nálunk is volt egy haláleset :-(((

Nem sok teendőnk van. 

Eddig ezeket szedtem össze:

- kijelented a 09T1041-en,

-  ha esetleg egészségpénztári tag volt, akkor ott az utolsó olyan tagdíj-bevalláson, ahol még szerepel, jelezni kell, mi történt. Ennek a formája egészségpénztáranként eltérő.

- nyenyit egyenlőre nem kell soron kívül leadni, azt majd akkor fogják kérni, ha esetleg lesz beadva ideiglenes vagy állandó özvegyi nyugdíj-kérelem.

Ja, és ha meglesz a hagyatéki eljárás, akkor majd az örökösnek kell kérni az APEH-tól egy soron kívüli szja-megállapítást. Erre van nyomtatvány, csak még nem jegyeztem meg, hogy melyik.

Én egyenlőre ennyit szedtem össze.

Zsuzsa

kaloczy

HozzászólásSzerző: szaboicus » szer. aug. 05, 2009 12:37 pm

Szia!
Az elhunyt mvállalóról hóközi bérszámfejtést kell készíteni, (Mbér,szabadság megváltás,egyéb természetbeni juttatás?, stb)
A kilépővel(nyugdíjassá váló) azonos módon kell eljárni,és minden mviszonyos papírokat,TB.kiskönyvet.=átvétel igazolással  a közvetlen hozzátartozó részére ki kell adni.
A kiszámolt járandóságot csak a törvényes örökösnek szabad kifizetni a hagyatéki eljárás után.
Kivétel az Szja Tv,1 sz.mell.8.18 szerinti természetbeni utalvány, évi 3x alkalommal.
Az étkezési utalványt is ki lehet adni tudomásom szerint.
Ha lehet beszélni az özveggyel akkor lehetőség szerint az özvegyi nydíj kérelmet el szoktuk készíteni.
Üdv:Icus
szaboicus

Vissza: Adatszolgáltatás