Adófórum

Adózási és számviteli információk

Cégbejegyzés után mi a teendő??

Adatszolgáltatás

Cégbejegyzés után mi a teendő??

HozzászólásSzerző: visiting » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Egy átalakulás során egy KFT-ből kivált egy másik KFT./A jogelőd müködik tovább változatlanul,ugyanazon adószámmal./  Minden lezajlott,be is jegyezte a cégbiróság.Ezután mi a teendő?A vagyonmérleg elkészült,könyvvizsgálói jelentés is hozzá.Ezután hová kell küldeni és hogyan?Kell-e dijatfizetni egyáltalán mi ennek a menete pontosan?Tud valaki segiteni??Köszönöm.
visiting
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Cégbejegyzés után mi a teendő??

HozzászólásSzerző: TEXTCOOP » szomb. júl. 04, 2009 6:37 am

Szia Visiting!

Pontosan úgy csinálod, mint amikor nálad jelentkezik egy új Kft. Az ügyvéd megcsinálta a maga dolgát amint olvastam.

A tulajdonos feladata: bankszámlanyitás, bélyegző, tevékenységnek megfelelő kötelező nyomtatványok, engedélyek,

Könyvelő feladata: APEH részére adatbejelentések a tulajdonosokról, tevékenységekről, alkalmazottakról, a számviteli teendők ellátása, pl.számlarend és tevékenységtől függő klf. szabályzatok elkészítése, tulajdonos tájékoztatása a jelenleg reá vonatkozó összes törvény és jogszabály ismertetése.

Természetesen ezek teljesen általános dolgok, hiszen a "tevékenységtől függő" teendők lehetnek nagyon egyszerűek és a végletekig elmenően bonyolultak is.A GT és az összes tv. SZJA, ÁFA .. stb. szinte teljeskörűen meghatározza mindezt.

A vagyonmérleg a nyitótételed az uj Kft-nél, nem küldöd sehová. Ahonnan kivált azt az ügyvéd csinálja a beküldésekkel együtt és az illetéteket is ő rendezi természetesen a volt kft számlájára amit költségként lehet elszámolni nála.  A vagyonmérleg a régi kft-nél a zárómérleg lesz, amit meg kell csinálnod azzal a nappal, amikor a kiválás történt, majd az átalakult Kft ujra nyitóként indul a mérleg zárónapjáig, amit a társasági szerződés meghatározott (pl.dec.31.). Amit az uj kft fizetett az ügyvédnek mindenféle dijakat és illetékeket, szintén költségként jelennek meg az uj kft-nél.

Üdv: Nagy Teri

 

TEXTCOOP
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Cégbejegyzés után mi a teendő??

HozzászólásSzerző: visiting » szomb. júl. 04, 2009 7:05 am

A cégbiróságon letétbe kell helyezni,én ugy tudom,az átalakulás napjától számitott 90 napon belül.Oda ki küldi,az ügyvéd vagy én,és postán vagy elektronikusan?/Az ügyvédünk mereven elzárkózik,azt mondja,ő nem küldözget semmit sehová./ Én meg hova küldjem és hogy?Azt se tudom,mennyi illetéket kell fizetni..:(  Köszönöm a válaszodat,Teri nagyon sokat segitettél.
visiting
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Cégbejegyzés után mi a teendő??

HozzászólásSzerző: TEXTCOOP » szomb. júl. 04, 2009 7:27 am

Kedves Visiting!

Ha ilyen klassz az ügyvéd akkor csináld úgy, mint egy évvégi zárásnál. Az idén először volt kötelező az elektronikus mérlegbeküldés. Annak az ügymenetét csináld végig. Az illeték 5000.- volt aminek befizetését a Magyar Államkincstár visszaigazolta és csatolni kellett az e-beküldőlaphoz. Ugyanúgy csatolod a zárómérleget, a szövegest, a könyvizsgálati jelentést, üzleti tervet stb. Az átvételt visszaigazolják és a lezárás meg is történt.

Ha az idén nem volt ilyen, mert mondjuk csak egyéni vállalkozóid voltak, akkor az ügymenetet teljes pontossággal a Magyarország.hu vagy az Igazságügy Minisztérium Céginformációs Osztály honlapján megtalálod.Mindent le is tudsz tölteni.

Üdv: Nagy teri

TEXTCOOP
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Cégbejegyzés után mi a teendő??

HozzászólásSzerző: palnagy1 » hétf. júl. 06, 2009 6:56 am

Illetékes cégbiróságon kell letétbe helyezni,de ezt csak ügyvéd tudja elküldeni,Ti nem.Nem lehet ugy elküldeni,ahogy az évvégi beszámolókat.Szerintem.De hátha valaki tud  több információt erről.

palnagy1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron