Segítsetek! Az átlagos statisztikai létszám számításánal figyelembe kell-e venni a cég vezetőjét, aki megbízásos jogviszonyban van, nem alkalmazott.
Köszönöm!
Segítsetek! Az átlagos statisztikai létszám számításánal figyelembe kell-e venni a cég vezetőjét, aki megbízásos jogviszonyban van, nem alkalmazott.
Köszönöm!
Szia!
Ezzel nekem is mindig problémám volt. A stat.kitőltésénél, végül rá kérdeztem és ott azt mondták, az a tag aki irányít, vagy személyesen közreműködik igen bele esik. Úgyan úgy mint az egyéni vállalkozó is. De ha rá mész a stat hivatal honlapjára és ott belenézel egy munkaügyis stat.kitőltésére le is írják ezt.
De várd meg hogy a többiek mit válaszolnak.
Ari
Na igen,csakhogy az erről szóló leírásokban azt olvasom,hogy a vezetett létszámnyilvántartás alapján. A létszámnyilvántartás szerintem, vagy legalábbis nálunk, jelenlétin+óranyilvántartón történik, na és ezt ugye egy nem-bejelentett személynek nem kell vezetni, sőt ha jól tudom még annak se kéne aki magának csinál beosztást, és magának ad szabit, mármint pl. tulajgonos, bejelentett, bt.kültag.
Szóval ha nincs nyilvántartva a napi munkaideje, meg hogy melyik nap dolgozott és melyiken nem akkor hogy lehet beleszámítani?
Statisztikai állományi létszámba tartoznak a munkáltatóval munkavégzésre irányuló
jogviszonyban álllók,a munkából meghatározott okok miatt távollevők kivételével.
Miután a megbizásos jogviszony munkavégzésre irányuló jogviszony, igy beleszámit
a statisztikába ,még akkor is ha nincs mérhető munkaideje.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 31 vendég