Adófórum

Adózási és számviteli információk

statisztikai létszám

Adatszolgáltatás

statisztikai létszám

HozzászólásSzerző: gizuzmo » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Segítsetek! Az átlagos statisztikai létszám számításánal figyelembe kell-e venni a cég vezetőjét, aki   megbízásos jogviszonyban van, nem alkalmazott.

Köszönöm!

gizuzmo

statisztikai létszám

HozzászólásSzerző: beckari » pén. jún. 12, 2009 8:10 am

Szia!

Ezzel nekem is mindig problémám volt. A stat.kitőltésénél, végül rá kérdeztem és ott azt mondták,  az a tag aki  irányít, vagy személyesen közreműködik igen bele esik. Úgyan úgy mint az egyéni vállalkozó is. De ha rá mész a stat hivatal honlapjára és ott belenézel egy munkaügyis stat.kitőltésére le is írják ezt.

De várd meg hogy a többiek mit válaszolnak.

Ari

beckari

statisztikai létszám

HozzászólásSzerző: gizuzmo » pén. jún. 12, 2009 10:35 am

Na igen,csakhogy az erről szóló leírásokban azt olvasom,hogy a vezetett létszámnyilvántartás alapján. A létszámnyilvántartás szerintem, vagy legalábbis nálunk, jelenlétin+óranyilvántartón történik, na és ezt ugye egy nem-bejelentett személynek nem kell vezetni, sőt ha jól tudom még annak se kéne aki magának csinál beosztást, és magának ad szabit, mármint pl. tulajgonos, bejelentett, bt.kültag.

Szóval ha nincs nyilvántartva a napi munkaideje, meg hogy melyik nap dolgozott és melyiken nem akkor hogy lehet beleszámítani?

gizuzmo

statisztikai létszám

HozzászólásSzerző: soldosgyozoné1 » szer. jún. 17, 2009 7:30 am

Statisztikai állományi létszámba tartoznak a munkáltatóval munkavégzésre irányuló

jogviszonyban álllók,a munkából meghatározott okok miatt távollevők kivételével.

Miután a megbizásos jogviszony munkavégzésre irányuló jogviszony, igy beleszámit

a statisztikába ,még akkor is ha nincs mérhető munkaideje.

soldosgyozoné1

statisztikai létszám

HozzászólásSzerző: gizuzmo » vas. jún. 21, 2009 7:59 am

Köszönöm nektek!
gizuzmo

Vissza: Adatszolgáltatás