Adófórum

Adózási és számviteli információk

Előtársaság 2009

Adatszolgáltatás

Előtársaság 2009

HozzászólásSzerző: GRita1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Most alakul nálam az első cég, igyekesztem utánajárni a dolgoknak, de nem igazán tiszta minden.

Az előtársasági időszak, ha jól értem, a 0929 EUD-nál a társasági szerződés ellenjegyzésétől a bejegyzésig tart, más bevallásokon pedig a cégbejegyzési kérelemtől annak elfogadásáig/ill. elutasításáig tart. 

Ha  nincs az előtársasági időszak alatt gazdasági tevékenység (valószínű nem lesz) akkor nem kell két külön beszámolót és bevallásokat készíteni, csak jelenteni a naptári évtől eltérő üzleti évet? És ekkor is kell 0929 EUD? És milyen egyéb bevallásokat kell készíteni még? (nincs alkalmazott). Mindkét eset érdekelne, ha van és ha nincs gazd-i tevékenység. Milyen egyéb teendők vannak még? 

Ha valaki tudna erről egy jól összefoglalt anyagot, annak is nagyon örülnék! 

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv,

Rita

GRita1

Előtársaság 2009

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » szer. ápr. 15, 2009 1:17 pm

Szia Rita!

Ha a cég nem folytatott gazdasági tevékenységet, akkor nem kell semmilyen külön bevallást elkészíteni az előtársasági időszakról.Gazdasági tevékenységnek sajna nem csak az minősül, ha számlát ad ki, hanem az is, ha alkalmazottat vesz fel, anyagot vásátol...

Ha volt gazdasági tevékenység, akkor mindent be kell adni:

0908, 0901, ÁFA, TAO, mérleg, iparűzési

Üdv. Andi

nagy.andrea2

Előtársaság 2009

HozzászólásSzerző: k_katica81 » csüt. máj. 14, 2009 12:05 pm

Szia Rita!

Ha nem volt gazdasági tevékenység, az iparűzési adóbevallást akkor is be kell adni külön az előársasági időszakra nullásan.

Üdv.Kati

k_katica81

Előtársaság 2009

HozzászólásSzerző: GRita1 » csüt. máj. 28, 2009 8:13 am

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos azt sem tudtam h be kell jelentkezni az iparűzési adó alá, meg az OEP felé, remélem nem kapok büntetést a késés miatt.

GRita1

Vissza: Adatszolgáltatás