Oldal: 1 / 1

Adatszolgáltatás a Nyugdíjbiztosítónak

HozzászólásElküldve: vas. márc. 08, 2009 4:07 am
Szerző: vib2

Szia!

Mielőtt nyugdijba megy kell előtte kérni szolgálati idő számitást és akkor pontosan lehet látni milyen időszak nincs lejelentve és lehet reklamálni, pótolni. TEnyi volt előtte.

Ha a Gmk idején volt más munkahelye is akkor szolgálati időbe csak a egyik számit bele.Pl. volt neki 1 év szolgálati idő egy munkahelyén egy év a GMK-ban az csak egy év lesz.


Adatszolgáltatás a Nyugdíjbiztosítónak

HozzászólásElküldve: hétf. ápr. 27, 2009 9:00 am
Szerző: olahneedit

Szia!

Ha jól emlékszem, 1996-tól kell a nem kifizetőhelyeknek, így az egyéni vállalkozásoknak a nyenyiről adatszolgáltatást küldeni. Egészen odáig ezt az illetékes MEP tette meg helyettük, mégpedig azon nyomtatvány alapján, amit a mepnek körmöltünk minden hónapban, névre lebontva. Igaz, hogy a gmk-ra abszolut nincs - nem is volt - rálátásom, de úgy gondolom, hogy hasonlóképpen működött a jelentési kötelezettség ott is. Ha volt járulékalap, az azrét valószínűleg mégis csak számít a nyugdíjnál, mert  88-tól nézik.

ÖÖ 96 előtt a társaságoknak sem adtam a nyenyinek adatszolgáltatást. Szóval ha problámásnak érzed azt a két évet, akkor gyorsan másold le azokat az összesítőket, amit találtál. Azután egyrészt csatoljátok a nyugdíjigényhez, másrészt talán el lehetne küldeni azoknak a személyeknek, akik esetleg érintettek még amiatt az időszak miatt, hogy ők se érezzék meg a hátrányát a dolognak. Fogalmam sincs, hogy ez egyáltalán gyakorlat-e, de el tudom képzelni, hogy az emberek többsége nincs is tisztában azzal, hogy ez esetleg számíthat.

Üdv: Edit