Adófórum

Adózási és számviteli információk

0801 és helyesbítése

Adatszolgáltatás

0801 és helyesbítése

HozzászólásSzerző: olahneedit » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Több dologra is rájöttem mostanában. Először is, hogy ne töltögessek egymás után 0908-at és 0801-et. Úgy elírtam az időszakot a 0801-en az éves bevallónál, mint a sicc. De még csak észre sem vettem, csak amikor már az Elfogadóját olvastam. 20080101-20080131-ig.

Aztán arra is rájöttem, hogy az új WebStartos programban ugyebár csak egyfajta "másolás" van. Az a másolat pedig ugyanazt a nevet és beazonosító kódot kapja, mint amiről másoltuk, csak utána írnak egy "_2"-est. Na szép lesz majd, amikor a februárihoz másuljuak a bevallásokat márciusban, aztán áprilisban, stb. Már aki másolja.

A legkétségbeejtőbb felismerésem az, hogy az Evás egyszerűen nem tudja "helyesbíteni" az egyébként "0-ás" 0801-ét, mert kiírja a hibaüzenetet: ha helyesbítés, akkor a 02-es lap 5-ös 6-os sorában adatnak kell lennie. Az Evásnak.

Gondoltam arra, hogy még most, "míg meleg" beadom a másolatot mint az előzőt, csak éppen helyes időszakkal. De azért előtte mégiscsak kíváncsi vagyok a véleményetekre.!?

olahneedit

0801 és helyesbítése

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. feb. 12, 2009 6:29 pm

Szia Edit!

Az Eva-s  beadási határideje 2,16-n lejár , utána próbáld meg helyesbíteni, mert határidő lejárta előtt nem lehet.

Én is elírtam egy dátumot, és ezt a tájékoztatást kaptam,( igaz én nem 11 hónapot, csak 30 napot  01.01-12.01 a 12.31  helyett) a tévedés ettől még egyforma,

Szerintem várd meg a hétfőt és utána próbáld meg helyesbíteni.

Még azt is mondták várjak, hátha kitudják javítani és akkor nem kell vele foglalkozni. csak az az érdekes, hogy bejelöltem hogy éves, és a program ezért nem kiabált, olyanért ami nem hiba reklamál. no mindegy már nem csodálkozom semmin, tele van a hócipőm.

Üdv.

garbo50

0801 és helyesbítése

HozzászólásSzerző: olahneedit » pén. feb. 13, 2009 11:34 am

Hát igen, én is gondoltam rá, hogy helyesbíteni csak határidő lejárta után kéne, de az Evás akkor is meg van lőve. A hibaüzenet miatt nem tudja elküldeni akkor sem, mert a 2-es lapot ugyebár ő nem is töltheti ki.

Szóval Te fel is hívtad őket, és "hátha ki tudják javítani"...Mert elvileg ki tudják? Elvileg elég hozzá egy telefon? Szóval, ha hétfőn felhívom őket, akkor talán pontot tudok tenni a dologra. És megnyugodhatok. Így gondoltad?

A másik eset, (kettő volt) ahol ugyanazt a hibát vétettem, egy Eváll, akinek két olyan alkalmazottja van, akik fiz. nélkülin vannak Gyes, GYed miatt. Náluk nem lehet alkalmazni a 09NY-t, mert van sor amit közölni kell ( kieső idő) . Nála éppenséggel lehet 02-es lapot tölteni, de az 5-ös 6-os sor az szkhj csökkentéséről szól, ami 0-nál nagyobb kell, hogy legyen. Felette ugyebár pedig eleve 0-ák vannak, merthogy kötelezettség nuku. Az 5-6-ba sem írhatok többet, tehát itt meg ezért vagyok meglőve.

Valóban az lenne a legkényelmesebb és legmegnyugtatóbb megoldás, ha telefon alapján javíttathanám a hibát. A fene egye meg, ezt is magamnak köszönhetem, odafigyelhettem volna jobban is.

olahneedit

0801 és helyesbítése

HozzászólásSzerző: olahneedit » hétf. feb. 16, 2009 4:20 pm

Új infó: Felhívtam őket. Az Ev-nél állítólag küldik a "hibás" jelzést, legalábbis telefonon azt mondták, de az E-Bev-en nem látok még belőle semmit. Elfogadott nyugta van.

Az Evás-nál elfogadták úgy ahogyan van, az ügyintéző szerint még csak be sem kellett volna adni a 0801-et- ami szerintem egy nagy baromság- mindemellett azt tanácsolta, hogy helyesbítsem nyugodtan, ne foglalkozzak a sárga felkiáltójelekkel. Igaz, hogy most már nem felkiáltó jelek vannak, de a szín az stimmel. És még mindig meg vagyok lőve. Hivatalból nem tudják módosítani.

olahneedit

Vissza: Adatszolgáltatás