Adófórum

Adózási és számviteli információk

Javitott szla-hogy könyveljem??

Adatszolgáltatás

Javitott szla-hogy könyveljem??

HozzászólásSzerző: visiting » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Siasztok!Forditott áfa miatt javitani kell egy csomó szla-t.Azt tudom,hogy állitják ki ill.hogy kell kiállitani,de hogy könyveljem,és ami lényegesebbHOGY VALLOM BE?Okt.hónapra bruttósan állitottunk ki egy szla-t,amit forditottan kellett volna,javitottuk/januárra,mert ma csináltam./Januárban beletehetem a könyvelésbe a minuszos bruttót és a helyesbitett szla-t?Vagy önellenőrzést kell csinálni?És a befogadottal is igy jártunk.Kaptunk bruttó szla-t egy alvállalkozótól októberban,de forditottan kellett volna ezt is.Adott egy stornós szla-t is egy kijavitott,forditott áfás szla-t,januárra.Ezeket is könyvelhetem januárra,vagy önellenőrzés?A fene a forditott áfába,mindig utólag derül ki,mit hogyan kellett volna...:(  Köszönöm a válaszaitokat,ha maradt még energiátok a tegnapi ügyfélkapu mizéria miatt.
visiting
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Javitott szla-hogy könyveljem??

HozzászólásSzerző: MonokiM » szer. jan. 21, 2009 2:02 pm

Szia! Ezt találtam az apeh-honlapon: "

Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Áfa-törvény) 45. § (1) bekezdésének a) pontja szerint, amennyiben az adóalany az áthárított adó összegét, illetve az annak meghatározásához szükséges tételeket módosítja, erről helyesbítő számlát köteles kibocsátani. Ugyanezen jogszabályhely (3)-(4) bekezdései alapján, amennyiben az áthárított adó összege, illetve az adó megállapításához szükséges adó alapja csökken, akkor a helyesbítést az adóalany a helyesbítő számla kibocsátásának napját tartalmazó adó-megállapítási időszakban köteles figyelembe venni. Így van ez abban az esetben is, ha a számlahelyesbítés egy korábbi év adó-megállapítási időszakába tartozó ügylet tekintetében történik.

http://www.apeh.hu/adoinfo/afa/utolagos_helyesbites.html  Itt találod az egész írást, de a kérdésedre a kimásolt rész vonatkozik. Üdv.: Margit

MonokiM
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég