Adófórum

Adózási és számviteli információk

Havi 0801 szakképzésije

Adatszolgáltatás

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Az a cég, aki havi 0801-es bevalló, annak ugye nem most kell megküldenie január 20-ig a szakképzési hozzájárulás II félévi összegét? Nekik is majd febr. 25 lesz a határidő, és abban a hónapban kettőt vallanak?

Köszönöm, Kata

kovalkata

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szer. jan. 14, 2009 5:40 pm

Szia Kata! 

Ezt a szakképzésit én is minden évben "körbejárom" . Ma tisztáztam le a tavalyi alapján hogy febr.25-ig.  És újra külön a havit és külön az évest. Üdv.

Napraforgó

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: CI_KU » szer. jan. 14, 2009 5:48 pm

Szia Kata!

most 01.20-ig küldjük a dec. v. IV.negyedéves 08.01 bevallást,

Februárban pedig a havi bevallónál kettőt 08.01 küldünk. eyet 01.hóra, egyet a 2008 szakképzési hozzájárulásra

a negyedévesnél pedig a szakképzésiről..

üdv.Sz.Ani 

CI_KU

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: orgovanzs » hétf. jan. 19, 2009 7:29 pm

Sziasztok!

Nekem is a 0801-es bevallással van problémám méghozzá a TV-üzembentartási díjat a havi bevallás esetén most mikor kell beadni és milyen időszakkal 2008.04.01-2008.12.31 mert addig a rendesen havonta bevallottuk, és akkor adok be egyet 2008.12.01-2008.12.31 mert ugye havi és majd adok be a szakképzésre 2008.07.01-2008.12.31 időszakra?

Válaszotokat köszönöm:

Zsuzsi

orgovanzs

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: kovalkata » hétf. jan. 19, 2009 9:31 pm

Sziasztok!

Végre jó a Fórum, fel lehet jönni.

Zsuzsi, nem egészen értelek. Éves bevalló volt a cég, és Ti véletlenül az első negyedévben havi bevallást küldtetek neki? Mert ha éves a cég, akkor eleve fel sem dolgozták azokat a havi bevallásokat, akkor most febr. 25-ig az egész éves bevallást újra be kell adnod. És ne ijedj meg, ha a bevallás magától 1 db tv-nél 2 ezret ír be minden hónapra, mert az éves szintet rendesen ki fogja hozni a göngyölített összeggel.

Napraforgó, Ani, valami olyasmit is hallottunk már, hogy a szakképzésinél x-elni kell, hogy a szakképzési elszámolása végett adod be az éveset, és az egyéb adókról meg pluszba kell még egy üres éves, ha nincs semmi más. Ez nekem sem volt tiszta, már nem is emlékszem, hogy ki mondta. Talán Mazsi?

Üdv. Kata 

kovalkata

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: orgovanzs » kedd jan. 20, 2009 7:24 am

Szia Kati!

Nem éves hanem havi bevalló, és 01.01-03.31-ig havonként kellett jelnteni a tv.használatot ott van a folyón is,hogy lekönyvelték ezért nemtudom,hogy most áprilistól az évvégéig mikor kell beadnom a 0801-est.

Zsuzsi

orgovanzs

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: bmajzik » szer. jan. 21, 2009 8:22 am

Sziasztok!

Én egy hete kérdeztem rá az APEH-ra, biztos, ami biztos :-) alapon, hogy hogy legyen az éves bevallókkal. Az ügyintéző azt mondta, hogy kettő 0801-st kell beadni 2008-ról. Egyet a szakképzési elszámolásról, egyet pedig akár üresen az összes többi adónemről.

Az évesnek pedig 2008. dec. hóról jan. 20-ig kellett a havi bevallást, a szakképzési elszámolást pedig febr. 25-ig.

Üdv,

Bea

bmajzik

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szer. jan. 21, 2009 9:05 am

Sziasztok! Szia Kata!

Mikor a 0801-es javítással elrontották a 0801-est, hogy már a havi és negyedéves sem volt jó!! Akkor mikor dühödten felhívtam az APEH-ot igen nekem mondták , amit megosztottam itt a fórumon is,  hogy az éves majd 2 db 0801-est adjon, de febr.25-ig még jócskán van idő.......,de 14-én újból javították és még most sem jó szerintem, mert akinek van szakképzésije azzal beix-elteti, hogy a szakképzési miatt nyújtja be,  ami így nem igaz.  Azért nyújtba, mert mindenképpen be kell nyújtania..  akinél az x-elés jogos lenne szakképzési meg rehab miatt, az csak a havi, negyedéves bevallónál lehetne, a febr.25-i kötelezettségére tekintettel..

Ezek után betűről betűre mentem a jogszabályon és a 0801-es kitöltési útmutatón... s úgy döntöttem, és egyébként el is küldtem, hogy aki éves bevallásra kötelezett, ha volt az illetőnek szakképzésije, hogy ne jelezzen hibát kénytelen voltam be rakni az x-et,  de a megjegyzésbe beírtam, hogy ez a rendes éves bevallás, nem csak a szakképzési miatt  ... és így küldtem el!   A kitöltési is egyértelműen tartalmazza, hogy az éves bevallásra kötelezett az éves bevallásában vallja az előleg és éves kötelezettség különbözetét és nyilván az éves bevallásnak része a szakképzésiről való számadás is (02-es lap), ha volt az éven szakképzési előleg, vagy egyáltalán kötelezettség. 

Tehát nem vagyok hajlandó az éves bevallásra kötelezettnek két 0801-est adni február 25-ig, rendes éves bevallásként.  Az Ebev rendszerben ott az elfogadott bizonylat nyugta, még nem könyvelték fel az adófolyószámlára, 2009.01.15-én küldtem el.  Üdv.   

mazsi5

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szer. jan. 21, 2009 9:08 am

Szia! Február 28-ig kértem az adófolyószámlát, miközben írtam az előbb a választ , de még nem könyvelték fel...  Megjegyzés:  az az ABEV-rendszerben  és a JAVA-ban is van úgyanúgy az "adatok" menüben.  Mikor be van töltve a nomytatványom, akkor ráklikkelek a megjegyzésre és odaírok. Ez az odaírás aztán megjelenik az elfogadó nyugtán is....    Én már régen ezt a gyakorlatot folytatom:  Pl-ul most a 09T201T-t kellett küldenem 01.15-én  mert lejárt volna a változásbejelentés 15 napos határideje, hiába volt beírva a nyomtatványba a képviselő adóazonosító jele, amit 25-ször ellenőriztem le, akkor azt a hibát hozta, hogy nem írtam be adóazonosító jelet...  kinyomtattam magamnak, amin a nyomtatásban is ott van az adóazonosító jel.... aztán elküldtem a hibajelzés ellenére, a megjegyzésbe beírtam, hogy a kitöltő pram XXX hibakódot jelez, miközben az ....  s ezt  más a JAVA-val küldtem, de már tavaly év elején is volt a 0808-assal, hogy a küldöldinek mindenképpen TAJ számot követelt a nyomtatvány, miközben csak SZJA-ja volt,  meg tételes eho-ja.. elküldtem hibásan, a megjegyzéssel, hogy a külföldi nem biztosított, TAJ száma sincs, de nem is kell, hogy legyen neki.., aztán volt, amikor a program úgy volt hibás, hogy követelte a személyesen közreműködő tag heti munkaóra számát, ami ugy nincs neki..

Az éves bevallási kötelezettség teljesítése tuti, hogy február 25., kivéve, pld-ul azon társadalmi szervezetek, plu-ul, akika 0801-esen akarnak nyilatkozni arról, hogy nincs társasági adófizetési kötelezettségük... mert nekik február 15.  Üdv.

mazsi5

Havi 0801 szakképzésije

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. jan. 21, 2009 9:31 am

Sziasztok!

Jézus mária BEA, Te miről beszélsz, hogy az éveseknek jan. 20-ig kell??? Én gondolom, hogy ezt csak elírtad, és arra gondoltál, hogy a haviknak kell jan. 20-ig a szokásos havit.

MAZSI, egyet értek a felháborodásoddal, nevetséges, ha ott van egy bevallás, a szakképzésit elszámolod, a többiben meg nincs adat, akkor miért nem dolgozzák azt fel? De ugye most akkor a szakképzési elszámolás tutti hogy febr. 25, nehogy már kicsússzunk belőle!!!

És mi az a megjegyzés rovat? Az csak a Javasba van?

Üdv. Kata 

kovalkata

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás