Adófórum

Adózási és számviteli információk

Méltányosság

Adatszolgáltatás

Méltányosság

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jan. 04, 2009 5:04 pm

Majd megnézem pontosan, de arról szólt a dolog, ha a vállalkozó külföldről hozza lomtalanításból összeszedett áruit, hogyan bizonyítsa azok eredetét. Egyébként ámultam GIN szakmai hozzáértésén, de nem értem a mai napig mi volt Anikó válaszában sértő. Lehet hogy engem csak vasvillával lehet megsérteni? Szóljatok ha megtaláltátok előbb.
adotanacs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jan. 04, 2009 5:14 pm

Használt bútor kereskedelem cimszó alatt van.
adotanacs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: validitas » vas. jan. 04, 2009 5:18 pm

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 04, 2009 5:41 pm

Hát igen, még mindig a hatása alatt vagyok...

Szóval szia Böbe, Ani és Éva!

Éva a 42. válaszában egyet értett velünk. Szegény Anikó, borzasztóan sajnáltam a topicban. GIN nagyképű, kioktató, visszataszító stílusához pedig egyszerűen már nem is fűzök hozzá többet, ahogy Böbe Te is modnod, tök mindegy, mennyire szakmabeli és "okos",  ez nem jogosítja fel arra, hogy másokat lenézzen. És valóban, kapott ő valaha is ennyi támadást?

Üdv. Kata 

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jan. 04, 2009 5:46 pm

Kata akkor Te is ugy láttad, Anikó semmi sértőt nem írt?
adotanacs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 04, 2009 6:57 pm

Nem, az ég világon semmi sértőt nem írt (sőt még jókat és életszerűeket is), és szegény mégis milyen alázatosan kért bocsánatot. Nagyon megsajnáltam.

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: validitas » vas. jan. 04, 2009 9:49 pm

Húú, ez nagyon durva és teljes mértékben indokolatlan volt Anikóval szemben! Egyáltalán semmi olyat nem írt Anikó, hogy bocsánatot kellett volna kérnie. Szerintem inkább a másik félnek kellene nagyon-nagyon bocsánatot kérnie!
validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: BeneMagdolna1 » kedd jan. 06, 2009 7:36 am

Sziasztok!

Még mindég nyitott a kérdésem.

Itt megjelent sok-sok hozzászólás közt nincs egy megelégítő válasz, bár a mult alkalommal egy pillanatra azt gondoltam garbo 50 megoldotta nekem.

Pötörkéné Zsuzsikával már közöltem egy tényt (más helyen), amit  nem említettem, mert én laikus azt gondoltam, hogy az szakmai körökben evidens, s annyi mellébeszélés kaptam itt kérdésemre, hogy el is kerülte figyelmem.

Arról van szó, hogy az én költségem, amit költségtérítés címén kapok, és amit én a munkába jutásom céljára költségként kiadok, benne van a nettómban a bérlapon.

Egyéb juttatások, összeslevonás rublikában levonják, ám a bruttóhoz hozzáadják különösebb erre utalás nélkül.

Így néz ki kb. hasraütött számokkal : Munkabér összesen 1000 Ft. egyéb juttatás 100 Ft, összes levonás 100 ft, hóvégi átutalás 1000 ft.

Remélem tükrözi mit akarok mondani. Költségem, amit szükségszerűen költségeim térítésére fordítok, s benne foglaltatik a nettómban.

BeneMagdolna1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd jan. 06, 2009 10:18 am

Kedves Magdolna!

A kérdésed címe- "Méltányosság" : gondolod amit csinálsz az méltányos?

 

Gondolkodtam rajta, hogy írjak e még egy kis ráadást, mivel úgysem tartanád megelégítőnek ( vagy inkább kielégítőnek?) - sőt talán azt gondolnád, hogy a pontokra hajtok, de ez nem fedi a valóságot ( nem érdekelnek a pontjaid- csak birizgálja valami a csőrömet és tüsszentésre késztet, így ki kell tüsszentenem magamból egy szeletkéjét az igazságnak)

Törvényi helyet kértél - kaptál (lsd 9#) Sőt, ha nem csak a kérdésed lenne nyitva, hanem a szemed is a 13# válaszban találtál volna egy linket , ahol konkrétan le van írva az ezzel kapcsolatos irány.

Többek között, hogy a jövedelemhez tartozik például az étkezési hozzájárulás, pedig abból is költséget térítesz ( a mindennapi betevődhőz járulnak hozzá) és nagy cégeknél a bérjegyzéken is feltüntetik, úgy mint a munkábajáráshoz a 9 Ft-os költségtérítést. Ezek caffetéria elemek, adómentes juttatások, ha úgy tetszik, amit sok cég bérkiegészítésként alkalmaz, tehát jövedelem, ezzel szemben te már a tényleges költségeidet, a gázártámogatás igénylésénél nem állíthatod szembe.

Ha olyan tükröt akarsz, ami a valóságot tükrözi, fordulj bizalommal a linken szereplő hatósághoz, itt csak legfeljebb görbe tükröt mutathatunk, ami úgy látszik neked nem jó, mert még a kákán is csomót találsz.

Végezetül ajánlok figyelmedbe egy könyvet: Kedvesem, isten veled! .( ez már maga krimi, amit müvelsz: olvass hozzá egy kicsit, főleg a címét: a többire nincs is szükséged)

 

garbo50
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Méltányosság

HozzászólásSzerző: fuloptimea » kedd jún. 09, 2009 7:05 am

A fórum azért lett létrehozva, hogy fórumozóink kérdéseiket egymásnak feltehessék és válaszaikkal segíteni tudják egymás munkáját.


Az 10 legmagasabb pontszámmal rendelkező felhasználó felkerül az Adófórum nyitóoldalára. Ők a Verlag Dashöfer kiadó aktuális szakértői.

A pontgyűjtés alapgondolata az, hogy kiemeljék a fórumozók maguk közül azokat, azokat a felhasználókat, akik a legjobb válaszokat, és megoldási lehetőségeket küldik el a különböző kérdésekre és ezáltal hozzájárulnak a közösség szakmai fejlődéséhez.

fuloptimea
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég