Sziasztok! Most már teljesen elbizonytalanodtam, segítsetek.
Adószámos/ÁFÁS/ őstermelőről kell-e adatot szolgáltatni a 06084 nyomtatványon? A korábbi években a kontroll-on nem kellett, mert ott csak a komp. felárasakat közöltük. Köszi Ani
Sziasztok! Most már teljesen elbizonytalanodtam, segítsetek.
Adószámos/ÁFÁS/ őstermelőről kell-e adatot szolgáltatni a 06084 nyomtatványon? A korábbi években a kontroll-on nem kellett, mert ott csak a komp. felárasakat közöltük. Köszi Ani
Szia! Szerintem adószámos (ÁFA-s) őstermelő számlát állít ki az értékesítésről. A 06084-en csak a kompenzációs feláras felvásárlást kell jelölni.Én így csináltam.
Üdv.
Én is igy gondoltam, a komp.feláras őstermelőket el is küldtemaz alkalmazottal együtt, de az adószámos őstermelőt nem. Egy hete az APEH-nál is igy mondták. Ma ismét rákérdeztünk, és most az az álláspont, hogy jelenteni kell. Itt nem tesz a törvény különbséget őstermelők között. Sőt ÁFÁ-san kell jelenteni.
Mit szóltok hozzá? Én már nem tudok semmit. Üdv. Ani
Sziasztok. Most már tényleg semmit nem értek. Eddig azt hittem, azért töltögetjük ezeket a nyomtatványokat, hogy a jövedelem megállapítható, illetve ellenőrizhető legyen, s szerintem az ÁFA nem jövedelem. Vagy ebben az esetben az őstermelő adószámát is feltüntetjük, s abból következtetnek arra, hogy a jövedelem egy része áfa. Én mindenesetre nem jelentettem az ÁFA-s őstermelőket. Ezek szerint a számlákon fel kell tüntetniük a személyi adatokat /szül. an.neve. adóazonosító jel stb./ vagy külön nyilvántartást vezetünk ezekről az adatokról. Meg kell őrülni.
Üdv.
Sziasztok!
Nézve a 06084-es kitöltési útmutatóját a 132-135. soroknál kell szerepeltetni a
mezőgazdasági őstermelői tevékenységet folytató magánszemélyek e tevékeny-
ségére tekintettel kifizetett összegeket (levont adóelőleget).
Korábban a K43-as szolgált erre, aminek a neve szintén kifizetők adatszolgáltatása
a mezőgazdasági őstermelői tevékenységet folytató magánszemélyeknek e tevékeny-
ségre tekintettel kifizetett összegekről. A kitöltési útmutatóban nem tesz kivételt az
ÁFÁS adószámos és a sima őstermelő között. A kérdésnél első ránézésre én is úgy
gondoltam, hogy csak a felvásárlási jegyesekről kell jelenteni, mert a K43-as is
úgy elterjedt el, hogy a felvásárlási jegyekről szolgáltatunk adatokat. Most már
meginogtam.
Üdv. kohnmari
Most már az a legfőbb gondom, hogy az előző években kellett volna-e a K43 nyomtatványon jelenteni? 2007-ről még időbe vagyok, inkább helyesbitek. Ti a multban hogy csináltátok?
Üdv. Ani
Szia Ani!
Itt az a fő gond, hogy 1-2 éve van, hogy rá kell írni a számlára az EV-nek a
vállalkozói igazolvány számát. Korábban nem kellett és ugyan honnan tudtuk
volna, hogy a számlát kiállitó mg. őstermelő, vagy vállalkozó.
Mindenki úgy emlegette a K43-ast, hogy a felvásárlási jegyek adatszolgáltatása.
Szerintem a korábbi éveket ne háborgassuk. Sőt olyanról is tudok, aki évekig
nem is tudott a K43-as létezéséről.
Üdv. kohnmari
sziasztok!
én is mindíg csak a felvásárlásii jegyekről szolgáltattam adatot a K43-n.
üdv
heni
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég