Sziasztok!
Valaki tudja már az Alkalmi munkavállalókat 2009-től hogyan kell bejelentenünk? Naponta 1041, vagy marad csak a hóvégi jelentés.
Üdv: Márti
Sziasztok!
Valaki tudja már az Alkalmi munkavállalókat 2009-től hogyan kell bejelentenünk? Naponta 1041, vagy marad csak a hóvégi jelentés.
Üdv: Márti
Szia Márti! Tudomásom szerint 2009-ben fognak változtatni az alk.munkavállalókról. Júniusig nem változik semmi, tehát marad egyenlőre a 0808-ason a közteherjegyek vallása, csak azt nem tudom hogy a tervezetben miért 31 napnak megfelelő hely van. 0808-on a 15-ös lapon. De én is csak hallomásból tudom ezeket, de az biztos hogy januárban még a jelenlegi a tv.
Üdv.:Marcsi
Szia Márti!
Megerősítem az előttem szólót, 2009-ben nincs változás. Arra viszont felhívták a figyelmünket, hogy az AM-foglalkoztatás továbbra sem keletkeztet biztosítási jogviszonyt, tehát ha valaki alkalmi munkavállalóként dolgozik, és emellett nincs biztosítási jogviszonya (pl. Munkaviszony), akkor fizetnie kell az eü. szolg. járulékot - ami 2009-ben 4.500,-Ft.
Valószínűleg azért nem változtatták meg - sok minden mással együtt -, mert nem volt rá idő, így is későn fogadták el a módosító törvényeket. Majd jövőre bepótolják :((
Üdv. Andulka
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 84 vendég