Adófórum

Adózási és számviteli információk

Bevallások végelszámoláskor

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: msimon78 » szomb. dec. 27, 2008 9:13 pm

Szia Ria!

A változást igen 15 napon belül jelentened kell. A végelszámolás kezdetekor 71-es bevallást kell beadnod, a kezdő napot megelőző nappal. A bevallás fajtájánál jelöld, hogy eljárás kezdete (1-es kód). Ezt követően minden bevallást (áfa, személyi jellegű, stb) a "normál menet" szerint kell beadni, de mindegyiken jelölni kell, hogy végelszámolási eljárás alatt beadott bevallás (2-es kód). Majd a végelszámolás befejezésekor, a cégbírósághoz történő előterjesztéssel egyidjűleg ismét 71-es kell beadni, a fajtájánál 3-as jelöléssel.

Remélem segítettem!

Üdv,

Marcsi

msimon78

HozzászólásSzerző: melindanyari@freemail.hu » hétf. dec. 29, 2008 4:44 pm

Szia Ria!

Csak a végelszámolás végén szeretném felhívni a figyelmedet, hogy majd miután leadtad az utolsó megszűnő bevallást is akkor adóigazolást kell kérni az adóhivataltól. (Sajnos ezt az ügyvéd nekem nem csinálta meg.) Ezen felül amin teljesen kiborultam, hogy a nyenyit is le kell adni azonnal és erről is igazolást kell kérni a nyugdíjbiztosítási igazgatóságtól, mert a cégbíróság az átvett névjegyzéket nem fogadja el. Ezen felül a vámosoktól is kell igazolást kérni, hogy nincs tartozásod. Ezt csak azért írtam meg Neked, mert sajnos én nem tudtam és elég sok időbe került még minden meglett.

Üdvözlettel:

Melinda

melindanyari@freemail.hu

Vissza: Adatszolgáltatás