Adófórum

Adózási és számviteli információk

06084 -es bevallás kitöltése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: hajdingeredit » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni. A 06084-es bevallást töltöm, tavaly éves járulékbevalló volt a cég, elment az alkalmazott 10.hóban , xmlben meg is csinálta nekem a programom a bevallást. De van egy gondom  bérbevétel magánszemély illetve cégtől. Jól tudom , hogy a magánszemélytől való bérlést kell csak feltüntetnem a 84-esen a cégest nem? (Forrásadós, a 25 %-ot a bérbevevő fizeti). Jó ugy ha a 06084 A lapon a 4-es sorban írtam adatot? Sajnos ugy állítottak ki számlát, hog y5-6-ig hó egyben és egy számla 07-10.hóra. Ha 6.hóba és 10.hóba írok adatot, az ugy jó szerintetek?(10.hóban megszűnt a bérlet , azért csak addig szól a számla). MIvel az M-es lap dolgozói adat, ezért a bérlet azt nem érinti....jól gondolom?

Plusz, most olvasom, hogy a cégtelefon adóját is ezen a nyomtatványon kell bevallani? szja, nyugdíjjárulék , eb.járulék amit érint. Ezeket hova írom? Esetleg még mit kell beírnom ebbe a 84esbe? (Cégautó nincs). SOS ! 

Köszönöm előre is a segítségeteket !!!!

hajdingeredit

HozzászólásSzerző: somogyijózsefné » hétf. jan. 29, 2007 9:20 pm

szia Edit!

Igen, csak a magánszemély részére fizetett bérleti dijat kell bevallani a 06084-esen. Az A lapon valóban a 4.sorba irsz adatot,viszont ki kell töltened az M lap 116.sorát is.Ha a bérleti dij összege meghaladja az 1M ft-ot,akkor 4% eho-t is kellett vonni, és azt is be kell vallani a 11-es lapon.Az M lap nem csak dolgozói lap, "idegen"' magánszemély részére történő kifizetést is itt kell bevallani. A cégtelefon szja 11.sor, a járulékait passzolom. Üdv Edó

somogyijózsefné

HozzászólásSzerző: hajdingeredit » hétf. jan. 29, 2007 11:11 pm

Köszönöm  Edo! Akkor a 116.sorba beírtam a bérleti díjat, 1 000 000-t nem érte el szerencsére az ügylet. Szja -t a cégtelefonnak beírtam a 11. sorba. Szerinted jó (mivel 2db szla van), hogy két oszlopba írok csak összesített adatot?(11 sornál)

A többiek nem tudnának a cégtelefon nyugdíj-eb.jár, munkaadói járulékával kapcsolatban segíteni? A cég a  telefonszámla brutto összegének 20 %-át tekinti magáncélnak és a járulékokat azután fizeti..

Köszönöm ! 

hajdingeredit

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. jan. 29, 2007 11:26 pm

Szia Edit!

A cégtelefonok 20%-ra kiszámított 54% SZJA-t beírod a SZJA sorok megfelelőjébe. A 20% 3% munkaadói járulékát a munkaadói megfelelő oszlopába. A Tb járulékok (18%+7%+4%) alapja a 20%+54% SZJA. Erre szorzol 18% Ny.Alapot ezt a Ny.bizt. Alap megfelelő oszlopába, majd a 20%+54% alapra szorzott  7% +4% munkáltatói EÜ.alapot is kiszámítod és a megfelelő hónaphoz a 7%-os illetve 4%-os sorba beírod. Nem tudom sikerült e érthetően leírnom. Ha nem kérdezz! Más teher nincs.

P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: hajdingeredit » hétf. jan. 29, 2007 11:37 pm

Köszönöm Zsuzsa !

Igen érthető volt. Ezek szerint a megfelelő járulékok adott havi oszlopához a dolgozó járulékai mellé "csapom " ezeket a járulékokat? Más egyebet ebben a 084-ben nem kell szerepeltetni? (cégautó nincs, cégtelefont leírtaknak megfelelően beleveszem, bérleti díjat beírtam, amit sztem mivel 2 számla van, a fizetésnek megfelelelően 2 oszlopban szerepeltetek, hiába ennél több hónapot fed le.)Szerinted ennyi, és ok?

Köszönöm ,hogy ilyen gyorsan válaszoltál!!! 

hajdingeredit

HozzászólásSzerző: hajdingeredit » hétf. jan. 29, 2007 11:52 pm

Köszönöm Zsuzsa !

Igen érthető volt. Ezek szerint a megfelelő járulékok adott havi oszlopához a dolgozó járulékai mellé "csapom " ezeket a járulékokat? Más egyebet ebben a 084-ben nem kell szerepeltetni? (cégautó nincs, cégtelefont leírtaknak megfelelően beleveszem, bérleti díjat beírtam, amit sztem mivel 2 számla van, a fizetésnek megfelelelően 2 oszlopban szerepeltetek, hiába ennél több hónapot fed le.)Szerinted ennyi, és ok?

Köszönöm ,hogy ilyen gyorsan válaszoltál!!!

hajdingeredit

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. jan. 29, 2007 11:57 pm

Szia!

Ami lehet még: ha tavaly volt repitúllépésed és emiatt elhatárolt SZJA-d és EHO-d van, lehet egyéb adóköteles természedbenid és lehet osztalékod is. Igen össze kell adni a bérek utáni járulékokkal. Mást nem tudok, de tudod nem látok bele a könyvelésbe.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: hajdingeredit » kedd jan. 30, 2007 6:06 am

Szia Zsuzsa !

Köszi a választ ! És hogy írtál hamar. 

hajdingeredit

Vissza: Adatszolgáltatás