Adófórum

Adózási és számviteli információk

Mérleg leadása

Adatszolgáltatás

Mérleg leadása

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok

Az szeretném kérdezni, hogy akkor most hogy is működik majd a mérleg közzététele, hová kell regisztrálni, mit kell most csinálni ?

nagyne_karola

Mérleg leadása

HozzászólásSzerző: validitas » kedd nov. 25, 2008 10:52 am

Szia!

Hát ezt most még nem lehet tudni, még semmi sincs ezzel kapcsolatban készen. Üdv: Böbe 

validitas

Mérleg leadása

HozzászólásSzerző: maya0411 » kedd nov. 25, 2008 1:31 pm

Szia Karola!

Pontosan én is ezt a kérdést szerettem volna feltenni, mert ma voltam a regisztrált továbbképzésen, ahol egyértelmüen azt mondták, hogy a 2008. évi mérleget már csak elektronikusan lehet leadni és a közzététel is igy müködik csak éppen nem tudja senki, hogy fog müködni, mert állítólag elektronikus aláirás szükséges ahová valahol be kell jelentkezni, ami pénzbe kerül.  Azt mondták talán már vannak olyan cégek akik ezzel foglalkoznak szerződést lehet velük kötni, ami szintén nem ingyen lesz. Továbbiakban még arra sincs elfogadható magyarázat, hogy a könyvvizsgálat hogy csatolható a mérleghez. Magyarul teljes homály fedi az egész tranzakciót. Elképzelhető, hogy május 25-31 körül meg tudjuk, mint szokásos az utolsó percben. Ha valaki tud mégis valamit ezzel kapcsolatosan én is köszönettel várnám válaszát.

Üdv: Maya

maya0411

Mérleg leadása

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » kedd nov. 25, 2008 2:19 pm

Sziasztok!

Én is a napokban voltam előadáson, de erre az előadó még nem tudta a választ. Azt sem, hogy erre milyen nyomtatvány lesz. A kieg melléklet pl. sajátos, mindenkinél más a közlendő a tevékenysége szerint. Ezt is uniformizálják ? Vagy a könyvvizsgálói jelentés ? Hát homály fedi az ügyet. A Nyenyiról is az terjed, hogy 2009-ben is a mi feladatunk marad.Hát én a csodákban nem is hiszek.

Üdv: Judit

Kardos.Judit

Mérleg leadása

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » szer. nov. 26, 2008 8:16 pm

Szia Karola !

Az Adó honlapon van egy cikk a témáról:

Üdv: judit
Kardos.Judit

Mérleg leadása

HozzászólásSzerző: viktoriareiber1 » szomb. nov. 29, 2008 3:26 pm

Sziasztok!
Tegnap olvastam az egyik szakmai újságban, hogy 2008-as mérleget, még papír formátumban kell leadni.
Viki
viktoriareiber1

Mérleg leadása

HozzászólásSzerző: maya0411 » vas. nov. 30, 2008 7:52 am

Szia Viki!

Köszi a jó hírt én már csak reménykedni mertem abban, hogy talán még nyerünk 1 évet és addig pontosítva lesz minden, amit  időben tudomásunkra hoznak .

Üdv. Maya

maya0411

Vissza: Adatszolgáltatás