Szia Ági!
Bár nem teljesen világos, hogy kinek a tulajdonában lévő felvásárlási jegyről kérdezel, (aki kapta, vagy aki kiállította,) de megpróbálkozom a válaszadással.
Kiállítani mindig a vevőnek kell a felvásárlási jegyet, így neki mint kifizetőnek adatszolgáltatási kötelezettsége van. A felvásárlási jegynek tartalmaznia kell az őstermelő adószámát, születési dátumát, helyét, anyja nevét, őstermelői igazolvány számát. Ezeket az adatokat kell jelenteni 0808-ason, M lapot kiállítani az őstermelőről. A felvásárlási jegy végösszegét a 6-os lapra kell beírni (most pontos sorszámot nem tudok~454?) a levonás elmaradásának okát 2-es kóddal kell jelölni.
Üdv.
Sziasztok!
Pontosan úgy van, ahogy Garbo leírta.
Még annyi kiegészítést, hogy az őstermelőnek 2008.január 01-től két adószáma van, egyrészt a magánszemély adóazonositó jele, másrészt az Áfa törvény módositása miatt be kellett jelentkeznie, s itt is kapott egy adószámot.
A 0808-as jelenleg az adóazonosító jelet kéri.
Szia!
Őstermelői bevallás esetén KELL az adószám is a 08-hoz, meg minden egyéb azonosító unyanúgy mint a "munkaviszonyos"-nak, kivéve a TAJ szám. Üdv: Napraforgó
Szai!
Csak annyit tennék hozzá, hogy a "számlás" (azaz aki számlát ad) őstermelőket is le kell jelenteni. Az "előleg"-nél valószínű részfizetésre gondolsz, hát ez nem tudom....???? , én csak a teljes kifizetésket szoktam lejelentei (ez nem biztos hogy jó, de csak a teljes kifizetés után kapok információt).
Helyedben a "tavalyiakat" is lejelenteném, nem kell önell., csak "helyesbítés" azokra a személyekre, akikre történt felvásárlás. Üdv:Napraforgó
Szia!
A kifizetett összeget, azaz bruttót.
Üdv.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 65 vendég