Adófórum

Adózási és számviteli információk

"Tőke, kamat" a támogatáshoz?

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: RegeAta » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Az "energiafelhasználási támogatás" ügyében legutóbb érkezett hivatalos értesítéshez mellékelt "Adatlap" szerint a "tőke- és kamatjövedelem" is közlendő. Nyugdíjas magánszemély ez esetben a tájékoztatásra kötelezett. Mikor, miért, mitől, minek, hogyan kötelező, illetve lehetséges a (pláne: nyugdíjas) magánszemély részéről esetleges "tőke- és kamatjövedelmét" feltüntetni, bárhol is? És egyáltalán: mi az a "tőke- és kamatjövedelem" ilyen esetben, és hogyan értendő, érthető a helyzet? Adott esetben (a jelzett "támogatáshoz kapcsolódó Adatlapon") a nyugdíjas magánszemélynek (is) fel KELL tüntetnie, büntetés terhe alatt KÖTELEZŐ feltüntetnie esetleges "tőke- és kamatjövedelmét"? A válaszokat ezúton előre is köszönöm! 
(A kérdést a "Juttatások, költségtérítések"-hez is beírtam, nem tudván, vajon hová tartozhat. Elnézést a "duplázásért"!)

RegeAta

HozzászólásSzerző: mazsi5 » pén. szept. 12, 2008 7:32 pm

SZJA TV-ből  :

TŐKEJÖVEDELMEK
Kamatjövedelem
Értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelem
Csereügyletből származó jövedelem
Az osztalékból származó jövedelem
Árfolyamnyereségből származó jövedelem
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem
A vállalkozásból kivont jövedelem

Egy nyugdíjasnak is lehet cége, ahonnan osztalékot kap, stb.  Nem vagyok jártas az ilyen energiatámogatásban, de gondolom, hogy azért az adatlaphoz van valami kitöltési útmutató...

Utánna néztem, ha erről van szó:  ez egyéb jövedelem,   de a táblázatban, leaglább is, ami fenn van a Mo.hu-n  a havi nettót kéri már beírni és nem jövedelemtípusonként, hanem egyben

Tájékoztató a 2008. évi igénylőlap kitöltéséhez (energiafelhasználási támogatás) (pdf, 190kb) - Állampolgár
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/dokumentumok/tajekoztato20071108 Link
Segítség az energiafelhasználási támogatás igénylőlapjának kitöltéséhez.

Igénylőlap az energiafelhasználási támogatás 2008. évi megállapításához (pdf, 105kb) - Állampolgár
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/dokumentumok/igenylolap20071108 Link
Ezt a lapot kell kitölteni a jövő évi gáz- és távhő-támogatás igényléséhez. A szociális tárca felhívja a figyelmet, hogy csak ezen fogadják el a kérelmeket, a tavalyiak nem érvényesek!

Nem tudom segít-e üdv. 

mazsi5

Vissza: Adatszolgáltatás