Adófórum

Adózási és számviteli információk

Nyenyi bejelentőlap

Adatszolgáltatás

Nyenyi bejelentőlap

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Kérdés, mindenkinek be kell küldeni a bejelentő lapot a nyugdijbiztositóba, ahhoz hogy benyujthassa a nyenyi lapot, vagy floppyt?

nagyne_karola

Nyenyi bejelentőlap

HozzászólásSzerző: mazsi5 » kedd szept. 09, 2008 9:24 pm

Ha arra gondolsz, amit úgy szoktunk hívni, hogy NYENYI nyomtatványt  igénylő nyomtatvány??  ..  az elektronikus NYENYI adatszolgáltatásnál nem tudom mi a menet,  de a papíralapúhoz, vagy a Floppys-hoz szerintem igén be kell nyújtani, mert erre fognak adni igazolólapot és nyomtatványt, a floppynál meg az igazolólapot és floppyn azt az azonosítót, aminek segítségével az internetről letölthető és hasnálható a NYENYI floppys program.
mazsi5

Nyenyi bejelentőlap

HozzászólásSzerző: nyár » kedd szept. 09, 2008 9:36 pm

Szia Karola!

Pontosítds a kérdést!  Ha 2007.évben elektronikusan  küldted a nyenyit, ott a bejelentőn megjelőlted a 2008-as évet is, akkor nem kell másik bejelentőt küldeni.

Üdv.: Ica

nyár

Nyenyi bejelentőlap

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » szer. szept. 10, 2008 11:54 am

2007. évben 1-5 személyes cégeknél, vállalkozóknál papíralapú nyomtatványon, ettől nagyobb cégeket floppyn adtam le.  Ezeket természetesen megigényeltem  -adatlap 2oo7. évre a nyugdijbiztosítási adatszolgáltatási kötlezettség teljesítéséhez - nevű nyomtatványon. Eddig nincs is semmi bajom.

De megjelent egy másik nyomtatvány is ( BEJELENTŐ LAP a nyugdijbiztositási adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történő teljesítéséhez, valamint az adatszolgáltatás Art. 7. §. (1)-(2) és (5) bekezdés alkalmazásával papír alapon, illetőleg elektronikus úton (floppyn) történő teljesítéséhez )

ez a szép neve, a onyf. honlapról is letölthető, ill. aki határidőben nem küldték be a 2oo7.évi nyenyi adatszolgáltatást annak a felszólítás mellett automatikusan kiküldik.

A kitöltési útmutatóban is, és az ügyintézők szerint is mindenkinek kitöltve ezt az un. "regisztrációs"lapot be kell küldenie, függetlenül attól, hogy nem elektronikus ügyintézés keretében (internet) hanem elektronikus úton (floppyn)  küldjük a jelentést.

nagyne_karola

Nyenyi bejelentőlap

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » pén. szept. 12, 2008 6:11 am

?
nagyne_karola

Nyenyi bejelentőlap

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » kedd szept. 16, 2008 7:15 am

Szia 2 nyár!

Nem elektronikusan küldtem a nyenyiket.

nagyne_karola

Nyenyi bejelentőlap

HozzászólásSzerző: nyár » kedd szept. 16, 2008 8:00 am

Szia  Karola!

Amennyiben papír  alapon ill. elektronikus  /floppy/  úton küldöd be a nyenyi lapokat, úgy nem kell  a

BEJELENTŐ lapot beküldeni, mivel ez csak az internetes ügyintézéshez szükséges.

Üdv.:  Ica

nyár

Vissza: Adatszolgáltatás