Szia Zsuzsa!
Ez nekem új és nonszensz, hogy az AM-eset a 08T1041-esen is jelentgetni kéne??? Én csak a 0808-ason szoktam. Nevetségesnek tartom, mert ha egy hónapban össze vissza dolgoznak egy egy napot és nem folyamatosan, akkor egy hónapban akár 10 db 1041-est is küldözgessek be róluk??? De ha már muszáj jelenteni, akkor ha abból indulok ki, hogy a bejelentést a munka kezdete előtt egy nappal kell megtenni, a kijelentést meg 8 napon belül, akkor nemigen jön ki az, hogy egy bejelentő lapon menjen el a kettő. Szóval még ez is bonyolítja a helyzetet. Kíváncsi vagyok más mit fog rá mondani.
Üdv. Kata
Szia Zsuzsa! Egy bevallás keretében lehet jelenteni a belépés és kilépés idejét is nem kell külön, ha 1 napra foglalkoztatod a dolgozót, a heti munkaidő rovat adja, hogy 8 órásra(heti 40 óra) vagy 4 órásra(heti 20 óra) jelented be.
Nem került be ide Kata válasza, amit el tudok olvasni belőle, csak azért kell a 08T1041-esen bejelenteni, mert az ellenőrzéskor biztos nem volt semmilyen jogviszonyuk, AM könyv sem vagy nem volt hitelesítve, akkor az egy napra be kell jelenteni a dolgozókat.
Üdv: Márti
Sziasztok!
Márti írására reagálva én is csak azt tudom elképzleni, hogy nem volt vezetve az AM nyilvántartás az ellenőrzéskor, és ezért kérik most a munkaügyisek az 1 napra való bejelentést. Ilyen eset nagyon sokszor volt már itt a fórumon.
Üdv. Kata
Sziasztok!
Hasonlóan reagálok mint az előttem szólók: VAGY AM könyvbe bejegyzés, VAGY T1041 bejelentés (akárcsak 1 napra is lehet)
Mindkettó együtt nem kell (minek?). Hacsak nem valami "újítás". Üdv:Napraforgó
Sziasztok! Amit ide bemásolok az 08.07.07-én a mgi tevékenységet végző munkáltatóknak tette fel az Apeh a honlapjára, de érdemes minden munkáltatónak erre figyelni.
Forrás Apeh.hu
"
Alkalmi munkavállalási könyvvel történő foglalkoztatás
Alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásnál a munkáltató közteherjegy lerovásával teljesíti nyugdíjbiztosítási járulék, a foglalkoztatót terhelő pénzbeli egészségbiztosítási járulék, nyugdíjjárulék, egészségügyi hozzájárulás, munkaadói- és munkavállalói járulék befizetési illetve levonási, és a kifizetőre, munkáltatóra vonatkozó személyi jövedelemadózási kötelezettségét. (Az alkalmi munkavállaló nem lesz jogosult egészségügyi szolgáltatásra, így – ha egyéb jogcímen sem jogosult – az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás mellett is be kell jelentkeznie az APEH-hoz egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés érdekében.)
A munkáltatónak a munkavállaló munkába lépésekor – naponként – az AM könyvben a munkáltató neve és székhelye, adószáma vagy adóazonosító jele, a munkavégzés helye és napja, a munkakör, a kifizetendő munkadíj rovatokat kell kitöltenie. A közteherjegy helyén a munkáltató aláírásával kell a munka megkezdésének a tényét igazolni, majd a munkavégzés befejezésekor kell naponta a közteherjegyet a megfelelő rovatba beragasztani és aláírással érvényesíteni.
A munkavállalónak a napi munkába lépést követő munkáltatói bejegyzések után az AM könyvet magánál kell tartania.
A munkáltatót az alkalmi foglalkoztatás esetén a társadalombiztosítási jogszabályokban előírt nyilvántartási és bejelentési kötelezettség nem terheli, viszont olyan nyilvántartást köteles vezetni, amely tartalmazza a munkavállaló adatait, az AM könyv sorszámát, a lerótt közteherjegy értékét, a nettó kifizetés összegét, valamint a munkavállaló aláírását."
Ez a leirat a sokat vitatott mikor kell beírni ragasztani stb.-re ad magyarázatot, innen nem lehet már azt mondani nem tudta mit kell tenni az AM könyvvel a munkáltatónak, az Apeh szemszögéből pontosítva lett a menet.
Üdv: Márti
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 29 vendég